in

Moderne moordzaak oplossen bij Denda Games

Naast diverse nieuwe casual titels die Denda Games deze week lanceert met een zeer gewaardeerd negentiende-eeuws of literair thema, verschijnt ook Special Enquiry Detail: A New York City Mystery. De pc-game kost 9,99 euro en belooft een wat hoger niveau met meer uitdaging.

In Special Enquiry Detail worden twee detectives gerekruteerd voor een nieuw onderzoeksteam. De eerste moordzaak dient zich al snel aan en Turino en Lamonte moeten onder druk van de politiecommissaris en de burgemeester zien deze zaak zo snel mogelijk op te lossen. Daar zitten ook enkele forensische onderzoeken bij.  

Een tweede nieuwe release komt voort uit de exclusieve samenwerking met Vast Studios uit Toronto. Nightfall MysteriesL Asylum Conspiracy is net verschenen en speelt zich af op een spookachtig eiland, waar vreemde dingen gebeuren in een oud asiel, het Ashburg Gesticht. De locaties zijn handgetekend en maken de game tot een sfeervol geheel.

In de traditie van vele eerdere titels, verschijnt binnenkort bovendien Victorian Mysteries: Woman in White, een verhaal gebaseerd op een boek van Wilkie Collins (net als het recente The Moonstone). Hier draait alles om Walter Hartright en ‘de vrouw in het wit’, die een geheim met zich meedraagt dat Walter moet zien op te lossen.

Misschien nog wel een bekendere titel – dankzij Johnny Depp, bijvoorbeeld – is Mystery Legends: Sleepy Hollow, waarin de speler het mysterie van dit plaatsje moet ontrafelen over de legendarische Headless Horseman – de Ruiter Zonder Hoofd. Speel op eigen tempo of tegen een tikkende klok op de diverse duistere locaties.

Alle games zijn Nederlandstalig.

Atari Gaming headphones bij Questcontrol

The Tiny Bang Story – Collector’s Edition