in

Tijd speelt cruciale factor voor succesvolle cyberaanval

Palo Alto Networks doet onderzoek naar de economische effecten van cyberaanvallen – Palo Alto Networks, de aanbieder van next-generation security, kondigt vandaag een onderzoek aan over de economische effecten van cyberaanvallen.

Het onderzoek geeft meer inzichten in de inkomsten van cybercriminelen, de tijd die een gemiddelde aanval kost en hoe je succesvol datalekken kunt voorkomen door de kosten voor de uitvoering hiervan te verhogen.

Uit het onderzoek komt onder andere het volgende naar voren:

Cybercriminelen zijn opportunistisch en pikken de gemakkelijkste doelwitten als eerste
– 72 procent van de respondenten zegt dat ze geen tijd verspillen aan een aanval die niet snel belangrijke informatie oplevert;
– Een meerderheid van de respondenten (73 procent) zegt dat aanvallers kiezen voor eenvoudige, `goedkope´ targets.

Tijd is de vijand voor cybercriminelen
– Er zijn ongeveer 2 dagen (40 uur) nodig om een cyberaanval succesvol uit te voeren;
– Gemiddeld zal een technisch goede aanvaller na ongeveer een week (209 uur) zonder succes stoppen en een ander slachtoffer uitkiezen.

De “big payday” is een mythe
– De gemiddelde cybercrimineel verdient minder dan $ 30.000 per jaar, dat is 1/4 van een gemiddeld jaarloon van een cybersecurity professional.

Een goede beveiliging verhoogt de tijd om een aanval uit te voeren
– Bij een goede IT security infrastructuur kost het de cybercrimineel twee keer zoveel tijd (147 uur) om een aanval te plannen en uit te voeren;
– 72 procent van de respondenten zijn van mening dat aanvallers zullen stoppen met hun inspanningen wanneer een organisatie goed beveiligd is.

Leg elk moment vast met de Canon EOS-1D X Mark II

Deezer en Huawei kondigen eerste wereldwijde muziekstreaming samenwerking aan