in

Amazons Kindle nu wereldwijd te koop

Na uitsluitend op de Amerikaanse markt verkrijgbaar te zijn, komt Amazons Kindle  nu ook naar Europa en de rest van de wereld. Deze e-reader kan draadloos boeken, tijdschriften, kranten en persoonlijke documenten downloaden naar zijn eigen geheugen. De reader werkt met 3G-technologie zodat de digitale lezer niet eens eerst een wifi-hotspot moet zoeken. Hij heeft een scherm van 6 inch. Kindle is alvast te bestellen via Amazon voor 279 dollar. De apparaten worden vanaf 19 oktober verscheept.

Kindle is even dik als een potlood en weegt minder dan een standaardpaperback. Hij beschikt over 3G voor wireless communicatie, maar heeft ook een usb-poort voor het overzetten en downloaden van bestanden.

De reader heeft een intern geheugen van 2 GB. De gedownloade titels worden bij Amazon opgeslagen zodat de klant ze na aankoop altijd nog een keer kan downloaden. Met wireless aan zou de reader het wel vier dagen vol moeten houden op een opgeladen batterij. Zet je wireless uit, dan houdt hij het wel twee weken vol.

Kindle is voorzien van een voorleesfunctie voor diverse kranten, tijdschriften en boeken. Tijdens het lezen kan de lezer bovendien woorden opzoeken in het New Oxford American Dictionary dat wordt meegeleverd. Ook bij dit apparaat is de tekstgrootte aan te passen. Met het qwerty-keyboard is invoer van notities eenvoudig.

Samenwerking Denda Games en iWin

Dvd-projector voor mobiel entertainment