in ,

DigiFocus: Content Creator Starter Kit: dit heb je nodig

De wereld over reizen, de nieuwste gadgets uitproberen of als eerste de opkomende trends laten zien. Het leven als online content creator is zo slecht nog niet.

Maar wat moet je eigenlijk allemaal in huis hebben om een succesvolle content creator te worden? De keus aan verschillende apparatuur kan nogal overweldigend zijn als beginnend content creator. Wat heb je nu écht nodig en waar moet je op letten?

Welke apparatuur heb je nodig?

Wanneer je weet hoe je jezelf wilt laten zien en wat je boodschap is, kun je daadwerkelijk content gaan maken. Of je nu wilt vloggen, een podcast wilt maken of fotograferen, je hebt goede apparatuur nodig. Bij gespecialiseerde websites zoals reichelt elektronik vind je de de juiste spullen. Hieronder lees je waar je aan moet denken bij het aanschaffen hiervan om jouw content haarscherp online te kunnen zetten.

Vloggen

Wil je mensen meenemen in jouw wereld met een vlog op YouTube? Dan heb je uiteraard een camera nodig. Denk na over het soort beeldmateriaal dat je wilt gaan maken. Er zijn veel verschillende soorten camera’s die allemaal een ander resultaat geven. Ga je opnemen met je telefoon of wil je toch een hogere beeldkwaliteit? Daarna kun je kijken naar de juiste camera voor jou.

Ben je veel op pad voor je vlog? Dan wil je waarschijnlijk een compacte camera. Houd er echter rekening mee dat je op de meeste compacte camera’s geen externe microfoon kunt aansluiten, waardoor het geluid van lagere kwaliteit zal zijn. Om je geluid te verbeteren kun je deze ook apart opnemen met een kleine opsteekmicrofoon, die je gemakkelijk aan je kleding kunt bevestigen. Zo heb je de DELOCK 66638 met een USB Plug&Play. Deze heeft geen installatie van stuurprogramma’s nodig, zodat je zonder gedoe kunt beginnen met opnemen.

Wil je juist meer werken met stilstaande beelden? Dan kun je een statief gebruiken en mag jouw camera ook best wat groter en zwaarder zijn. Handig is een camera met een draaibaar scherm zodat je jezelf kunt zien tijdens het opnemen. Let er ook op dat de camera die je koopt een goede gezichtsherkenning en autofocus heeft. Hiermee voorkom je onscherpte wanneer je beweegt. Denk tot slot ook aan de batterijduur van de camera. Het is verstandig om extra batterijen te kopen. Als je met je telefoon filmt, overweeg dan om te investeren in een goede powerbank. Zo kun je in ieder geval de hele dag blijven filmen.

Podcast maken

Een podcast is het perfecte medium om jouw stem te laten horen. Wat je ook te vertellen hebt, een goede microfoon is een must. Waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een goede microfoon? Er zijn verschillende microfoons voor verschillende doeleinden. Bedenk dus vooraf hoe jouw podcast eruit zal gaan zien. Ga je solo of ben je met meerdere mensen, komt er soms een gast in je studio of ga je juist op pad? Dit heeft allemaal invloed op het soort microfoon dat je nodig hebt.

Als je alleen je eigen stem wilt opnemen, zit je goed met een condensatormicrofoon. Deze microfoons zijn wat gevoeliger en produceren een hoge geluidskwaliteit. Zo is de ELGATO WAVE3 een fijn instapmodel omdat je deze heel gemakkelijk kunt aansluiten met een USB.

Neem je meerdere stemmen in dezelfde ruimte op, of is jouw podcast live? Dan kun je het beste kiezen voor een dynamische microfoon. Het is belangrijk om ruis te voorkomen wanneer je dynamische microfoons gebruikt. Dit doe je door een goede versterker te gebruiken. Even aansluiten en je bent klaar om zoveel gasten voor je podcast uit te nodigen als je maar wilt.

Harde schijf

Wanneer jouw content eenmaal is gemaakt, moet je alle bestanden ook nog ergens opslaan. Vooral videobeelden kosten veel opslagruimte. Het is wel zo handig én veilig om een externe harde schijf aan te schaffen om al je content op te slaan. Als je veel hoge kwaliteit video content hebt, kun je het beste voor een schijf met minstens 1 TB opslagruimte kiezen.

Wees je unieke zelf

De juiste apparatuur kan je enorm op weg helpen om een goede start te maken als content creator, maar het grootste deel is aan jou. Wees vooral je unieke zelf en breng je boodschap op een oprechte en creatieve manier over, dan zullen jouw volgers aan je lippen hangen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Senior Managers bewuster van cyberrisico’s, maar klikken vaker op kwaadaardige links dan werknemers

ASUS kondigt zijn allereerste Chromebook Plus aan: de CX34