in

De nieuwe manier van plannen: een digitaal planbord!

Over het algemeen is plannen iets waar veel mensen tegen aanlopen. Dit is zowel het geval op individueel vlak als op de werkvloer. Gezamenlijk plannen kan soms zelfs nog wel lastiger zijn.

Je moet dan namelijk in verschillende agenda’s kijken en dat kan nogal een gedoe zijn. Toch zijn er tegenwoordig verschillende manieren om het plannen een stukje makkelijker te maken. Ben jij benieuwd hoe je plannen veel effectiever kunt realiseren? Dan ben je hier op het goede adres. In dit artikel zal je haarfijn worden uitgelegd waarom je extra efficiënt kunt plannen met een digitaal planbord.

Ga voor een hogere productiviteit

Een planbord biedt een overzichtelijk inzicht op het gebied van alle capaciteiten en werkzaamheden. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om de juiste keuzes maken in een planning. Door middel van een planbord zien medewerkers namelijk altijd wat ze moeten of kunnen doen. Wat er vaak gebeurt zonder planbord is dat medewerkers even niets doen, als ze geen idee hebben wat ze kunnen doen. Dat is nu dus verleden tijd. Iedereen weet wat er gedaan moet worden en hoe dat gedaan moet worden. Dit verhoogt dus de productiviteit, want er is altijd wel een taak waar iemand mee aan de slag kan. Het fijne is dat de werkdruk er verder niet onder zal leiden, want het gebruik van het planbord is niet gericht op sneller werken. Het is juist een automatisch proces. Doordat je weet wat je te wachten staat, heb je over het algemeen gewoon sneller taken af.

Werk gemakkelijk samen in de planning

Zoals eerder genoemd, is het vaak een heel gedoe dat iedereen verschillende agenda’s en planningen heeft. Hierdoor kan er wel eens verwarring en miscommunicatie ontstaan. Met een digitaal planbord heb je dit probleem niet. Je kunt namelijk gezamenlijk in één tool werken. Dit heeft als gevolg dat je dus ook samen kan werken zonder zorgen. Iedereen weet wat er gedaan moet worden en je kan ook gelijktijdig kijken naar wat je kunt doen. Juist hierdoor gaat de communicatie ook een stuk beter. Je ziet alles op een rijtje staan en communiceert snel of iemand toevallig al een een taak is toegekomen. Daarnaast heeft een planbord zoveel verschillende functies dat je ook vrij bent om veel werkzaamheden tussendoor aan te passen. Hierdoor voorkom je chaos.

Een sterk overzicht zorgt voor rust

Er zijn maar weinig mensen die vrede hebben met werken in een chaos. Je maakt mensen dus ook extra blij met een programma waarop er genoeg overzicht wordt geboden. Een digitaal planbord geeft dus ook zeker rust. Je kunt in een oogopslag zien wat er moet gebeuren en er zijn verschillende perspectieven om te bekijken. De mogelijkheden zijn haast eindeloos en dat maakt het zo fijn. Je hoeft ook niet goed overweg te kunnen met computers om de digitale planner te gebruiken. Doordat het voor iedereen toegankelijk is, wordt de planning ook veel meer leefbaar. Er kan natuurlijk nog steeds het een en ander misgaan, maar je kunt altijd terugvallen op de planningstool van OutSmart.

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

ZOLA your world!

Geniet thuis van de beste kijkervaring tijdens de grootste sportevenementen deze winter met TCL’s Tv line up 2022