in

Denk groter met Rakuten Kobo’s nieuwste eReader Kobo Elipsa 2E

Gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, inclusief een verbeterde notitie-ervaring en uitgerust met de vernieuwde Kobo Stylus 2: de Kobo Elipsa 2E is ontworpen voor mensen die groot durven denken. Lees, schrijf en leg ideeën vast – allemaal op slechts één apparaat.

Rakuten Kobo kondigt de Kobo Elipsa 2E aan: een vernieuwde digitale lees- en schrijfervaring, speciaal ontworpen voor lezers die actief aan de slag willen met hun eBooks en hun ideeën de ruimte willen geven als nooit tevoren. Dankzij de nieuwe en verbeterde Kobo Stylus 2 is de Kobo Elipsa 2E de ideale eReader om je te helpen focussen, je ideeën uit te werken en tegelijkertijd georganiseerd te blijven.
​​
​De Kobo Elipsa 2E is ontworpen en ontwikkeld door Rakuten Kobo’s eigen team van productontwerpers en softwareontwikkelaars met als doel het meest optimale lees- en schrijfpakket te creëren. Het biedt een niet-verblindend E Ink touchscreen van 10,3 inch en ComfortLight PRO-technologie om blauw licht te verminderen en vermoeide ogen te voorkomen. Door de geïntegreerde cloud services is het mogelijk om notities gemakkelijk te ordenen en te exporteren. De 32GB aan opslagruimte en een batterijduur van weken, zorgt ervoor dat je al je boeken en notities altijd bij de hand hebt. Daarnaast is het mogelijk eenvoudig over te schakelen van het lezen van eBooks naar het beluisteren van Kobo audioboeken via Bluetooth®. Doordat de Kobo Elipsa 2E voor 85 procent uit gerecycled plastic bestaat, waarvan 10 procent ocean-bound, vormt het bovendien een milieuvriendelijke leeservaring

“Al meer dan een decennium zorgen we met onze ongeëvenaarde eReaders, uitgebreide selectie eBooks en audioboeken en hooggewaarde Kobo Apps voor innovaties op het gebied van digitaal lezen. Kobo Elipsa 2E is de meest recente stap in onze missie om het leesplezier te verbeteren door de kloof tussen gedrukte en digitale boeken te overbruggen en een unieke leeservaring te bieden”, zegt Michael Tamblyn, CEO van Rakuten Kobo.
“We begrijpen dat lezen voor veel van onze gewaardeerde klanten uit meer bestaat dan woorden op een pagina. Het gaat om het vormen van ideeën. Het markeren, uitlichten en vastleggen van inspiratie, met de veelzijdige en intuïtief ontworpen Stylus, in oneindig veel notitieboekjes met bijna magische capaciteiten. Dit alles is essentieel voor het vasthouden van gedachten en ideeën die door lezen worden geïnspireerd.”

Tamblyn vervolgt: “Voor fervente non-fictie lezers waren eBooks historisch gezien een onvolmaakt medium omdat het markeren van tekst onmogelijk was en ze daardoor minder effectief met de inhoud konden werken dan bij gedrukte boeken. Met de introductie van de Kobo Stylus hebben we dit opgelost en met de Kobo Elipsa 2E en verbeterde Kobo Stylus 2 hebben we een superieure leeservaring gecreëerd voor non-fictie fans.”

Met de meegeleverde Kobo Stylus 2 geniet je van een verbeterde en snellere schrijfervaring. De ergonomisch vernieuwde en oplaadbare Stylus maakt het gemakkelijk om fouten weg te vegen met de gum aan de achterkant en belangrijke passages uit te lichten met de markeerknop. Wanneer de Stylus niet in gebruik is, kan deze magnetisch worden bevestigd ​ aan de Kobo Elipsa 2E. Door de gepatenteerde markeringstechnologie van Kobo blijven je markeringen, onderstrepingen en notities altijd zichtbaar, zelfs als je de lettergrootte of pagina-indeling wijzigt.
​​
​Je kunt je Kobo Elipsa 2E beschermen met de milieuvriendelijke Kobo Elipsa 2E SleepCover. Deze is gemaakt van 97 procent gerecycled plastic, inclusief 10 procent ocean-bound. De Kobo Elipsa 2E SleepCover is verkrijgbaar in het zwart en bespaart de batterij door je eReader in slaapstand te zetten wanneer je hem sluit. Het magnetische ontwerp maakt het eenvoudig om de cover aan je eReader te bevestigen en je Kobo Stylus 2 op te bergen.

De Kobo Elipsa 2E, inclusief Kobo Stylus 2, is vanaf 19 april verkrijgbaar via www.kobo.com/ereaders en geselecteerde retailers. Adviesverkoopprijs € 329,99.

Pre-orders zijn beschikbaar vanaf 5 april en klanten in Nederland die tussen 5 en 18 april een Kobo Elipsa 2E vooruitbestellen, ontvangen 50% korting op de Kobo Elipsa 2E SleepCover accessoire.

Ontdek Kobo Elipsa 2E – extra informatie

Gedaan met single-use plastic

Met de lancering van de Kobo Elipsa 2E blijft Kobo zich inspannen om ongeëvenaarde eReaders te leveren die voldoen aan alle technische vereisten en zoveel mogelijk zijn gemaakt van gecertificeerde gerecyclede materialen. Meer dan 85 procent van het plastic dat gebruikt is voor de buitenkant van de Kobo Elipsa 2E is gerecycled, inclusief 10 procent ocean-bound: plastic afval dat anders in onze oceanen zou belanden. De formule die gebruikt wordt voor het gerecyclede plastic is internationaal gecertificeerd en voldoet aan strenge normen voor consumentengoederen. De verpakking van de eReader is magneetvrij, gemaakt van FSC-gecertificeerd gerecycled papier en bedrukt met soja-inkt: een van de meest milieuvriendelijke en hernieuwbare drukprocessen die momenteel beschikbaar zijn.

Een intuïtieve ervaring met de Kobo Stylus 2

Met de Kobo Elipsa 2E en Kobo Stylus 2 wordt het markeren, onderstrepen en maken van aantekeningen in je eBooks en PDF’s* een fluitje van een cent. Het lezen van non-fictie boeken, essays of opdrachten voelt daardoor natuurlijker dan ooit tevoren. De drukgevoeligheid van de Kobo Stylus 2 is vergelijkbaar met die van een balpen en volledig aanpasbaar. Kies het type pen, de kleur en de lijn- en gumgrootte die je wenst, zodat je direct op de pagina kunt schrijven, net als met een pen op papier.

*In PDF-bestanden met Digital Rights Management of beperkte rechten kunnen geen markeringen of notities worden gemaakt.

Notitieboeken en vrije notities net zo uniek als jijzelf

De ingebouwde notitieboekfunctie van de Kobo Elipsa 2E beschikt over ruimte voor al je notities, ideeën en to-do lijstjes. Bovendien kun je door de handschriftervaring van MyScript je geschreven tekst met één tik omzetten naar getypte tekst. Een notitieboek maak je aan en beheer je in het Mijn Notitieboeken-gedeelte. Kies uit de beschikbare notitiesjablonen, bewaar je notitieboeken gegroepeerd in mappen en maak je geen zorgen over het sorteren van je notities: met de handige zoekfunctie vind je door middel van trefwoorden precies wat je nodig hebt.

Bewaar alles in de cloud

Registreer je bij Dropbox (of het binnenkort beschikbare Google Drive) om zowel gemakkelijk documenten te importeren als je persoonlijke notities te exporteren en te delen. Je kunt al je notitieboeken ook bekijken op kobo.com. Bovendien is de Kobo Elipsa 2E compatibel met de externe dienst Readwise, waarmee je je aantekeningen kunt synchroniseren met tools zoals Notion, Roam, Evernote en andere*.

*Readwise is een betaalde dienst.

Geniet van comfortabel lezen bij elk licht met ComfortLight PRO

Met de ingebouwde ComfortLight PRO van Kobo biedt de eReader instelbare helderheid en temperatuurregeling, waardoor je moeiteloos dag en nacht van je boeken kunt genieten. Bovendien kun je een lichtinstelling kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur. Zo kun je eenvoudig de helderheid van het scherm en de blauwlichtregeling aanpassen om vermoeide ogen te beperken en tot diep in de nacht te lezen, zonder je slaap te beïnvloeden. ComfortLight PRO past overigens automatisch de niveaus van blauw licht aan gedurende de dag, zodat je ‘s nachts niet wakker gehouden wordt. Daarnaast heeft de Kobo Elipsa 2E een Donkere Modus-optie die witte tekst op een zwarte achtergrond biedt.[1] [2]

Lees stressvrij op elk apparaat met de Kobo App

Verbeter je leeservaring met de gratis Kobo App op je smartphone of tablet. Hiermee heb je altijd toegang tot je bibliotheek, zelfs als je eReader niet binnen handbereik is. De app onthoudt waar je voor het laatst een bladwijzer hebt gemaakt, zodat je zonder zoeken meteen verder kunt lezen, ongeacht welk apparaat je gebruikt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

OnePlus voegt twee nieuwe leden aan de Nord-familie toe: OnePlus Nord CE 3 Lite 5G en OnePlus Nord Buds 2

D-Link introduceert krachtige 5G/LTE Outdoor CPE