in

Draadloze muis lift mee op laptop dankzij dock

Veel mensen gebruiken nog steeds liever een muis dan een touch pad. Toch nemen veel mensen de muis niet mee als zij een notebook verplaatsen. Met de Logitech V550 nano draadloze lasermuis voor notebooks is dat eenvoudig op te lossen. Deze compacte muis is voorzien van de Clip-and-Go dock. Dit onopvallende mechanisme zorgt ervoor dat de V550 muis eenvoudig aan de laptop bevestigd kan worden. Gewoon vastklikken en meenemen.

De V550 Nano wordt geleverd met de plug-and-forget nano-ontvanger. Dit kleine contactpunt is haast onzichtbaar aan de zijkant van de computer en steekt slechts 8 mm uit. Het is daarom niet nodig om de ontvanger los te koppelen als de notebook opgeborgen wordt in een notebooktas.

De muis is uiterst geschikt voor dit mobiele gebruik, want de V550 houdt het tot maximaal achttien maanden uit voordat de batterij opgeladen moet worden. Bovendien zit er een schakelaar op die de muis automatisch deactiveert als deze zich in de houder bevindt of wanneer de ontvanger in de muis wordt opgeborgen.

Het scrollwiel van de V550 kan vrij draaien, zodat de gebruiker nog sneller door lange documenten en webpagina;’s kan scrollen. Door het wiel in te drukken, schakelt de muis over naar de click-to-click scrollmodus om nauwkeurig door lijsten, dia’s en foto’s te scrollen.

De muis wordt geleverd in grijs met zilverkleurige accenten en in zilver met blauwe accenten. Per muis worden twee Clip-and-Go docks meegeleverd, een zilverkleurige en een zwarte. De draadloze en reislustige muis is vanaf eind augustus leverbaar voor een winkeladviesprijs van 49.99 euro en werkt met zowel pc als Mac-computers.

BlackBerry wil concurreren met iPhone

Bravia krijgt doorzichtige rand