in

Externe harde schijf beveiligen met vingerafdruk

Sandberg introduceert de Fingerprint Hard Disk Box. Met dit apparaat kan iedereen zijn gegevens beschermen met de eigen vingerafdruk. In de box past een 2,5 inch harde schijf.

Het beveiligen van de gegevens kan vervolgens naar eigen smaak worden ingesteld. Je kunt bijvoorbeeld ook delen van de harde schijf beveiligen met de bio-codering. Andere delen of mappen kunnen toegankelijk zijn voor anderen.

Voor veiligheidsdoeleinden kan het systeem zo worden ingesteld dat het meerdere vingerafdrukken herkent. Dat houdt in dat de linkermiddelvinger kan worden gebruikt als vervanger als er op de rechterwijsvinger een pleister zit, zonder de gegevens in gevaar te brengen. Of dat het systeem zo kan worden ingesteld dat bijvoorbeeld een werknemer en zijn baas allebei bij dezelfde gegevens kunnen.

Martin Hollerup, Managing Director bij Sandberg A/S, legt het zo uit: “We hebben besloten om biometrische gegevensbescherming in te voeren, omdat er een gat zit in de markt en omdat de technologie rijp is voor de volumemarkten. We moeten tegenwoordig allemaal zo veel wachtwoorden onthouden, dat we ze voor meerdere zaken gaan gebruiken of opschrijven. Je kunt altijd je vingerafdruk onthouden zonder hem te hoeven opschrijven. Bovendien is het niet erg om hem op meerdere plekken te gebruiken, omdat hij toch niet nagemaakt kan worden.”

De Sandberg Fingerprint Hard Disk Box 2.5″ is binnenkort verkrijgbaar bij de meeste IT-dealers. Voor meer informatie en uw dichtstbijzijnde dealer kunt u kijken op www.sandberg.it.

Filmprojector voor bioscoopbeleving op de bank

Zoek objecten in verborgen kamers