in

Forse magazijn uitbreiding bij Nedis

De uitbreiding van het distributiecentrum van Nedis, fabrikant en distributeur van consumentenelektronica en accessoires, nadert zijn climax. Onlangs is officieel de vlag geplaatst op het hoogste punt van de hoogbouw.

Maar liefst 19 meter hoog waarvan 1 meter beneden maaiveld. Met de bijgebouwde oppervlakte van 7. 300 m2 wordt de capaciteit van het huidige magazijn van 15.000 m2 substantieel vergroot. Door de nieuwe hoogbouw kan Nedis de constante groei van meer dan 30% per jaar in de afgelopen vier jaar, tot zeker 2012 mogelijk blijven maken. De Next Day Delivery Service, een van de speerpunten van het bedrijf, kan op deze manier ook voor de toekomst worden gegarandeerd.

De voornaamste functie van de nieuwe hoogbouw zal bulkopslag zijn. Met 8 nieuwe docks en mobiele werkstations moet de inslag efficiënt verwerkt kunnen worden.De magazijnuitbreiding biedt straks plaats aan 15.000 extra pallets.

Naar verwachting zal de nieuwe hoogbouw van het distributiecentrum in het eerste kwartaal van 2008 in gebruik worden genomen.

Imation benoemt Peter Koehn

Nokia gaat in content distributie. EA doet mee