in

Nokia gaat in content distributie. EA doet mee

Na Apple gaat nu ook Nokia de overstap maken naar de distributie van betaalde muziek en gamescontent. Onder de naam Ovi (Fins voor deur) gaat Nokia het consumenten gemakkelijk maken om toegang te krijgen tot nieuwe diensten.

In het kader van Ovi heeft Nokia de Nokia Music Store en N-Gage aangekondigd, twee diensten waarmee mensen muziek en games van een breed scala aan artiesten en uitgevers kunnen ontdekken, uitproberen en kopen, inclusief exclusieve content die alleen via Nokia beschikbaar is. Ook het eerder dit jaar gelanceerde Nokia Maps valt onder Ovi. Dit is een navigatiedienst die kaarten, stedengidsen en dergelijke beschikbaar maakt voor compatibele mobiele toestellen. Nokia is van plan de internetdiensten van Ovi de komende maanden verder uit te breiden.

Tijdens het evenement Nokia Go Play in Londen presenteerde Olli-Pekka Kallasvuo, president en CEO van Nokia, Ovi en de nieuwe diensten voor consumenten van Nokia, waarbij hij de toekomstplannen van het bedrijf op internet toelichtte: “Binnen de sector gaat steeds meer aandacht uit naar internet als drijvende kracht. Ovi vertegenwoordigt de visie van Nokia op de combinatie van internet en mobiliteit. Nokia is de internationale nummer één op het gebied van mobiele apparatuur. Ook in de toekomst zullen we fantastische toestellen blijven leveren, gekoppeld aan onweerstaanbare mogelijkheden en diensten, zodat mensen de kracht van het internet optimaal kunnen benutten.”De eerste versie van Ovi.com zal in het vierde kwartaal van 2007 in het Engels van start gaan. In de eerste helft van 2008 worden nieuwe functies en talen verwacht.

De nieuwe N-Gage service van Ovi moet het mogelijk maken om games direct vanaf een compatibel Nokia toestel te zoeken, uit te proberen en te kopen. De games kunnen worden gekocht met een creditcard of door ze te verrekenen met de telefoonkosten. Bedrijven zoals Electronic Arts (FIFA 08, The Sims 2 en Tetris), Capcom, Vivendi (Crash Bandicoot) en Gameloft stellen een aantal van hun populairste titels beschikbaar via N-Gage. De software zal naar verwachting vanaf november 2007 te downloaden.

Forse magazijn uitbreiding bij Nedis

Need for Speed terug op straat