in

Need for Speed terug op straat

Op 1 november verschijnt de nieuwste versie van Need for Speed. Dit nieuwe deel gaat ProStreet heten en weerspiegelt volgens Electronic Arts de voortschrijdende professionalisering in de wereld van het straatracen.

De game wordt uitgebracht voor alle beschikbare platforms, inclusief een versie voor mobiele telefoons. Gamers krijgen eerst de gelegenheid om zelf een racewagen in elkaar te zetten en moeten zich vervolgens in verschillende disciplines meten met hun tegenstrevers. Het uiteindelijke doel is om de zogenaamde ‘Street King’ van zijn troon te stoten.

“De Need for Speed-serie weerspiegelt traditioneel de meest recente ontwikkelingen in de straatracecultuur”, zegt uitvoerend producent Larry LaPierre. “Straatraces zijn tegenwoordig steeds beter georganiseerd. Need for Speed ProStreet biedt alvast een voorproefje van wat de komende drie tot vijf jaar gebeurt in de straatracecultuur. Gamers krijgen de ultieme kans zich te bewijzen. Zij krijgen de kans de stadswijken te ontgroeien en zich te meten met de beste straatracers ter wereld. De actie is volledig next-gen: de ruwe intensiteit en diepgewortelde agressie die kenmerkend zijn voor straatracen op topniveau, spatten van het scherm.”

Nokia gaat in content distributie. EA doet mee

Nederlandse deelnemers WCG 2007 bekend