in

Is VPS hosting geschikt voor bedrijven?

VPS hosting betekent dat je een Virtual Private Server tot je beschikking hebt. Je huurt als het ware een virtuele server op een fysieke server. Dat biedt het voordeel dat je eigen ruimte tot je beschikking hebt met de volledige capaciteit.

Dat betekent onder meer dat je de mogelijkheid hebt om meerdere websites gescheiden op dezelfde server te laten draaien. Ontdek hier waarom VPS hosting onder meer geschikt is voor bedrijven.

Flexibiliteit voor bedrijven

VPS hosting is onder meer geschikt voor bedrijven als het gaat om de flexibiliteit en vrijheid van de inrichting en het beheer. Zo is het mogelijk om bij VPS hosting voor een bepaald besturingssysteem te kiezen. Bijvoorbeeld voor Windows of voor Linux. In aanvulling daarop is andere software eveneens naar eigen voorkeur te installeren.

Schaalbaarheid

Bedrijven die groeien, hebben meer capaciteit nodig en daar biedt VPS hosting eveneens een oplossing voor. Bij deze vorm van hosting is het namelijk mogelijk om op een eenvoudige manier op te schalen. Bijvoorbeeld om meer geheugen of schijfruimte te creëren.

Optimale prestaties

Bij de keuze voor VPS hosting profiteer je van optimale prestaties. Dat komt omdat je een eigen VPS heb. Misschien heeft je website veel bezoekers te verwerken als je een webshop hebt. Bijvoorbeeld tijdens piekperioden voor Sinterklaas en kerst. Dan wil je toch dat je website te allen tijde bereikbaar is. VPS hosting voorziet zowel in snelheid als in stabiliteit.

Maximale vrijheid

Bij VPS hosting is er sprake van maximale vrijheid als het gaat om de technische aspecten. Het beheer en het onderhoud valt onder jouw verantwoordelijkheid. In dat kader is het uiteraard wel belangrijk om over de nodige expertise te beschikken over de inrichting van een VPS. Of iemand daarvoor in te huren of in dienst te hebben die deze taak op zich neemt en uitvoert. Er zijn zoals gezegd meerdere opties voor besturingssystemen en voor applicaties. Alle tools zijn beschikbaar om de website van je bedrijf optimaal te beheren en te onderhouden.

Hoog beveiligingsniveau

Er is nog een reden waarom VPS hosting geschikt is voor bedrijven. Deze reden heeft te maken met het beveiligingsniveau. Zo heb jij als beheerder als enige toegang tot de bestanden. SSL en HTTPS vormen de combinatie om in een optimale beveiliging te voorzien. Dat betekent niet dat een VPS onaantastbaar is, want een DDoS-aanval is niet altijd tegen te houden. Dat geldt echter voor alle vormen van hosting.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Breng je gameplay naar het volgende level met de nieuwe NETGEAR Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi 6 router

Netatmo Smart Video Doorbell verkrijgbaar vanaf 28 september