in

Breng je gameplay naar het volgende level met de nieuwe NETGEAR Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi 6 router

NETGEAR laat weten dat de nieuwe Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi 6 AX5400 router vanaf nu beschikbaar is. De XR1000 brengt hardware en software samen: de state-of-the-art DumaOS 3.0 software in combinatie met de meest geavanceerde WiFi 6 hardware zorgt voor een stabiele ping en snelheid en een betrouwbare connectiviteit over zowel bekabelde als draadloze netwerken.

Er is geen router zoals deze, met functies die zorgen voor optimale controle over de netwerkverbinding tijdens het gamen of streamen, zodat de gameplay ononderbroken kan doorgaan.

De Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi 6 AX5400 router is beschikbaar met een adviesprijs van €379,- via verschillende online retailers.

Online gamen blijft groeien

De vraag naar online entertainment via streaming en gaming is toegenomen. De nieuwe Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi 6 AX5400 router richt zich dan ook op een groeiende behoefte naar robuuste WiFi. Deze behoefte zal naar verwachting alleen maar groeien, blijkt ook uit onderzoek.

“Video games zijn één van de primaire manieren om met vrienden en de familie verbonden te blijven in deze moeilijke tijd,” zegt Mat Piscatella, industrieanalist van de NPD-Groep. “Zowel het aantal gamers als de tijd die wordt besteed aan het gamen (of het bekijken van game content) neemt toe. De gewenste game-ervaring is voor iedereen anders, zo ook de voorkeuren voor medium, het soort games en budget.”¹

Games zijn steeds meer online en gamers zijn vaak met verschillende platforms tegelijk verbonden tijdens het gamen. De belangrijkste bedreigingen van de online game-ervaring zijn latentie, overbelaste netwerken en lage snelheid. De Nighthawk Pro Gaming XR1000 WiFi 6 router verbetert de WiFi prestaties tot 40% en verlaagt de ping rates tot 93%. Hiermee lost het fundamenteel de primaire pijnpunten voor gamers op en biedt het de best mogelijke spelervaring.

NETGEAR begrijpt de uitdagingen waar gamers voor staan. In 2018 introduceerde NETGEAR de Nighthawk Pro Gaming lijn met routers waarbij DumaOS fungeert als een geavanceerd dashboard voor zowel analyse van het netwerk als controle over hoe netwerk presteert en de game-ervaring beïnvloedt.

Nieuwe functies in DumaOS 3.0:

  • Bandwidth Allocation (QoS) – Deze functie geeft voorrang aan gaming devices die op het netwerk zijn aangesloten en wijst brandbreedte toe per apparaat of toepassing. Zo ben je er zeker van dat je de verbinding maakt die je nodig hebt.
  • Geo Fencing – Bij ‘gewone’ verbindingen wordt je automatisch een server toegewezen, maar met deze functie kun je gameservers filteren en kiezen voor een verhoogde spelervaring. Zo speel je altijd op de server met de beste verbinding.
  • Ping Heatmap – Deze wereldkaart laat zien waar in de wereld gameservers zich bevinden en wat de kwaliteit van je verbinding is.
  • Verbinding Benchmark – Test de snelheid, ping, & prestaties van je verbinding bij piekbelasting en -drukte.
  • Verkeersregelaar – Blokkeert internetverkeer per apparaat of toepassing op geplande tijden voor ongestoord gamen. Zo heb je tijdens je belangrijke spel geen last van andere netwerkgebruikers.

“De Nighthawk Pro Gaming lijn is ontwikkeld om de online game-ervaring te verbeteren en betere netwerkprestaties te bieden aan huishoudens vol apparaten die met het internet zijn verbonden,” zegt David Henry, senior vice president van Connected Home Products bij NETGEAR. “Nighthawk is een vertrouwde tool waarop men kan vertrouwen voor online gaming. Streams en online platforms trekken een zware wissel op een netwerk en de combinatie van DumaOS 3.0 software en WiFi 6 hardware maakt het probleemloos mogelijk, zonder afbreuk te doen aan de bandbreedte of ping rates.”

WiFi 6 een must voor het toenemend aantal apparaten

WiFi 6 is de volgende generatie van WiFi. WiFi 6 zorgt voor een hogere capaciteit om zo een huishouden vol met aangesloten apparaten te bedienen. Wifi 6 is nu al beschikbaar in veel nieuwe apparaten, waaronder de vlaggenschip releases van topsmartphonefabrikanten. Ook is bevestigd dat de nieuwe Sony® Playstation ® 5 Wifi 6 zal hebben.

In en om huis wordt gewerkt, geleerd, gegamed en gestreamd. Dit zorgt ervoor dat netwerken overbelast raken en niet meer toereikend zijn voor de eisen die worden gesteld aan internet. Het netwerk is overvol en niet geschikt voor online gaming, waarbij de kleinste vertraging of onderbreking het einde van een sessie kan betekenen. WiFi 6 (802.11ax) kan de nieuwe uitdagingen van moderne huishoudens, waarbij wordt gestreden om een stukje van het netwerk, aan. Met snellere, betrouwbaardere verbindingen en verhoging van de capaciteit, kunnen met de dual-band WiFi 6 AX5400 meer apparaten gelijktijdig verbinden en streamen, zonder af te doen aan snelheid of betrouwbaarheid. De vijf (5) 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet-poorten (1 WAN en 4 LAN) en de krachtige 1,5GHz Triple-Core processor ondersteunen moderne apparaten zodat ook VR-gaming, 4K-streaming en meer mogelijk is – draadloos, bedraad of via USB.

Veiligheid en privacy

Met meer online activiteit is bescherming van netwerk en privacy nog belangrijker. NETGEAR Armor™ cybersecurity is nu beschikbaar op de Nighthawk Pro gaming XR1000 router. Het is de meest geavanceerde bescherming tegen cyberdreigingen voor ieder thuisnetwerk en aangesloten apparaten. De software heeft een gratis proefperiode van 30 dagen, na de proefperiode is een jaarabonnement van $69,99 nodig om de service voort te zetten. NETGEAR Armor-klanten kunnen met een extra jaarabonnement van $39,99 hun VPN upgraden van gratis 200 MB gecodeerd dataverkeer per dag per apparaat naar onbeperkt gecodeerd dataverkeer.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Microsoft neemt ZeniMax Media en game uitgever Bethesda Softworks over voor $7,5 miljard 

Is VPS hosting geschikt voor bedrijven?