in ,

DigiTest: Nighthawk M6 Pro 5G WiFi 6E-router review

De toverwoorden voor dit jaar zijn toch wel 5G mobiel internet en WiFi 6E netwerk snelheid. Voor thuis uiteraard, maar waarom zou je dat ook niet on-the-road tot je beschikking willen hebben? We nemen daarom vandaag de Nighthawk M6 Pro 5G mét WiFi 6E-router onderhanden.

De Nighthawk M6 Pro mobiele router is ontworpen om snelle internettoegang te bieden aan mobiele apparaten, waardoor het een ideale optie is voor mensen die altijd onderweg zijn. En M6 staat zoals je al zou verwachten ten opzichte van zijn voorganger de M5 voor WiFi 6 GHz-band.

Design

Het compacte en minimalistische design zorgt ervoor dat je de M6 eenvoudig je je koffer of tas mee kan nemen. De ronde hoeken en matte behuizing zien er fraai uit en het overzichtelijke 7 cm grote LCD scherm aan de bovenzijde maakt de router eenvoudig te bedienen.

Installatie & features

Naast de M6 mobiele router bevinden zich in de doos een USB-C kabel, een stekker en batterij. Na het plaatsen van de batterij schakelen we de router in. Hierna beantwoorden de vragen welke gesteld worden, zoals Nederlandse taal, WiFi wachtwoord en beheerders wachtwoord. Uiteraard volgt dan de vraag of je een (geschikt) sim-kaartje wilt plaatsen, maar dat is logisch als je deze router wilt gebruiken. Kies je mobiele netwerk van de sim en wacht tot de mobile 5G connectie gemaakt is, deze wordt zichtbaar linksboven in het scherm en je bent klaar om de WiFi internet-verbinding te maken. Easy as that!

Vaarwel onbeveiligde netwerken op vliegvelden, hotels…

Vaarwel onbeveiligde netwerken op vliegvelden, hotels, treinen of andere locaties waar je eigelijk gewoon je eigen 5G internet wilt gebruiken. Want dat is uiteraard het grote voordeel van de Nighthawk M6 Pro 5G WiFi 6E-router; een veilige en stabiele internet/WiFi verbinding. Op locatie werken voelde nog nooit zo veilig!

De signaalsterkte van de Nighthawk M6 dekt ruim 90m2 en er kunnen wel tot 32 apparaten aangesloten worden. Na volledig opladen van de batterij gaat deze tot 13 uur mee, ruim voldoende lijkt ons en je kan eventueel nog extra batterijen aanschaffen en gebruiken uiteraard.

Een van de opvallende kenmerken van de Nighthawk M6 Pro is de 5G-mogelijkheid (met 6 Gigabit Carrier Snelheid). Met deze functie kun je genieten van razendsnelle download- en upload-snelheden, wat betekent dat je video’s kunt streamen, games kunt spelen en op internet kunt surfen zonder enige vertraging of buffering.

De ondersteuning van Wi-Fi 6E, de nieuwste standaard voor draadloze connectiviteit, met verbeterde snelheden en betere dekking maakt de mobiele router in ieder geval de komende jaren feature proef. Er zijn op dit moment nog niet heel veel apparaten die WiFi 6E ondersteunen maar daar komt dit jaar zeker verandering in. Overigens kan je ook ‘gewoon’ verbinding maken met de M6 via een ethernet-poort, deze bevind zich aan de voorzijde en heeft een 2,5 Gbps doorvoersnelheid. Mocht je nu vinden dat je 5G verbinding niet sterk genoeg is is er de optie om de twee aanwezige externe antennepoorten te gebruiken, deze antennes zijn apart verkrijgbaar. Er is zelfs een optie om de router toe te voegen aan je thuisnetwerk of Mesh-systeem om meer WiFi dekking te geven.

Op het gebied van beveiliging zit het met de Nighthawk M6 Pro ook wel snor. Geleverd met geavanceerde beveiligingsfuncties zoals WPA3-codering en een ingebouwde VPN-client, die helpt om je gegevens te beschermen en online activiteiten privé te houden. Het heeft ook een met een wachtwoord beveiligd gastnetwerk (eenvoudig in te stellen via de App of router zelf), waarmee je bezoekers toegang tot je eigen mobiele netwerk kunt geven zonder je (netwerk) veiligheid in gevaar te brengen. Je kan ook eenvoudig via een QR-code op het LCD scherm van de router inloggen op het WiFi wachtwoord.

Zijn er dan helemaal geen nadelen? De levensduur van de batterij zou een issue kunnen zijn, maar dat is wel op te lossen lijkt ons. De prijs daarentegen lijkt ons een groter struikelblok. De MR6450 die wij tot onze beschikking hebben kost namelijk € 999,- en dat is best fors te noemen, maar dan heb je wel het neusje van de zalm uiteraard. De versie met WiFi 6 i.p.v. 6E is € 100,- goedkoper.

Conclusie

Al met al is de Netgear Nighthawk M6 Pro een krachtig en betrouwbaar apparaat dat supersnelle internetconnectiviteit, geavanceerde beveiligingsfuncties en geavanceerde technologie biedt. Als je op zoek bent naar een high-end mobiele router en het niet erg vindt om een ​​premium prijs te betalen, dan is de Nighthawk M6 Pro 5G WiFi 6E zeker het overwegen waard.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Copaco voegt gaming-accessoires van Konix toe aan portfolio

Inruilservice MediaMarkt is duurzaam en voordelig voor de consument