in

MartinLogan Motion: opnieuw uitgevonden

Onderscheidend design, elegante uitvoering, prachtig geluid – MartinLogan, producent van hoogwaardige luidsprekers, is verheugd de release aan te kondigen van niet één, maar twee nieuwe productlijnen: de Motion® en de Motion® XT.

Deze premium collectie luidsprekers is volledig opnieuw ontworpen met een frisse uitstraling, een gestroomlijnd ontwerp en geavanceerde audiotechnologie voor een ultieme luisterervaring.

Motion is het resultaat van een ambitieus ontwikkelingsproces, waarmee een nieuw tijdperk van design en prestaties wordt ingeluid voor het merk MartinLogan. Met een unieke uitvoering waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest geavanceerde technologieën en materialen biedt de nieuwe Motion-serie ongeëvenaarde prestaties, terwijl het verbluffende ontwerp zelfs de meest elegante interieurs verrijkt met de keuze uit drie beschikbare afwerkingen (Gloss Black, Walnut, Satin White).

“We wilden het team van MartinLogan de kans geven om de toekomstige richting van het merk te bepalen met een echt geheel nieuw ontwerp; een schone lei”, zegt John Bagby, Managing Director. “Het resultaat is een verzameling luidsprekers die niet zomaar een upgrade van zijn voorganger is, maar een heel nieuw niveau van kwaliteit en uitmuntendheid biedt.” Klanten zullen dol zijn op de Motion-serie vanwege de superieure geluidskwaliteit, het verbeterde ontwerp en het detailniveau, de passie en het vakmanschap die in elk model terug te vinden zijn.

Met zijn geavanceerde technologieën, zoals de nieuwe, verbeterde drivers en een waveguide ontwerp, biedt de hele Motion-serie een ongeëvenaarde geluidsweergave en een werkelijk meeslepende luisterervaring. Door het slanke en stijlvolle ontwerp van de luidsprekers passen ze perfect bij ieder interieur. “Toen de Motion-serie in 2010 werd gelanceerd, hadden we geen idee hoeveel fans de technologie zou gaan genereren,” zei John Soden, Vice President PML Sound International. “Dit vierde generatie product is echt een game changer voor ons merk. Ons team heeft zichzelf echt overtroffen met de prestaties, vakmanschap en aandacht die is besteed aan het maken van deze nieuwe modellen.”

Dit nieuwe MartinLogan luidsprekerassortiment biedt een groot aantal nieuwe en voor het merk exclusieve audio-innovaties, waaronder:

 • Gen2 Obsidian Folded Motion® Tweeters – MartinLogans kenmerkende thin-film tweetertechnologie is geüpgraded met nieuwe grotere magneetstructuren, waardoor de prestaties worden verbeterd middels lagere vervorming en een hogere output. De nieuwste thin-film Gen2 Obsidian Folded Motion Tweeter van de Motion®-serie biedt moeiteloos prestaties die uw favoriete bronnen tot leven brengen met de hoogste niveaus van detail en nauw-keurigheid. De Motion XT-serie bezit de best presterende variant van MartinLogans kenmerkende FMT-technologie, de Gen2 Obsidian Folded Motion XT-tweeter. Deze tilt de reguliere FMT naar nieuwe hoogten dankzij een toename van 40% in oppervlak. Mede daardoor biedt de XT-serie het meest vloeiende en gedetailleerde geluid in het Motion-assortiment.
 • Folded Motion Waveguide – Zorgvuldig geselecteerd na beoordeling van bijna 50 ontwerpversies om de consistentie, spreiding en output van de ongelooflijke Gen2 Folded Motion Tweeters te verbeteren. De waveguide zorgt voor consistente prestaties in een breed scala aan luisterposities en minimaliseert ongewenste reflecties vanuit de luisterruimte.
 • Geheel nieuwe conusmaterialen – Motion XT bezit Nomex Reinforced Kevlar-woofers voor de kritische middengebied-frequenties, terwijl de gehele Motion-serie Woven Fiberglass-woofers heeft gekregen, waardoor deze series perfect op elkaar zijn afgestemd met hun in-wall/in-plafond CI-broers en zussen voor een naadloze afstemming van klankkleuren.
 • A.S.T. feet – Vloerstaande Motion modellen zijn voorzien van MartinLogan’s nieuwe volledig verstelbare, gereedschapsloos verstelbare voeten. Deze zorgen voor verbeterde prestaties met hun anti-vibratie-eigenschappen en snelle aanpassingsmogelijkheden om de ​​luidspreker op elke vloersoort waterpas te zetten.
 • Secure Lock grilles– Zogeheten Stealth-montagelipjes houden de grilles stevig op hun plaats, zodat de luisteraar naar wens het uiterlijk van elke Motion luidspreker kan aanpassen. Door de roosters erop, eraf of zelfs anders erop te laten door ze te draaien om de nerf van de stof te veranderen, krijgt de gebruiker maximale esthetische controle.
 • McCracken-Vojtko Crossovers – Deze toegepaste technologie is het resultaat van het combineren van uitgebreide echovrije, in-room metingen en blinde luistertests met de lage vervormingsfilosofie van de voor MartinLogan typische Vojtko Crossover. Door dit proces werd elke luidspreker verfijnd om de beste prestaties te bereiken voor de beoogde toepassingen.

De MartinLogan Motion XT-serie bestaat uit vier nieuwe modellen, waarvan twee vloerstaand, een monitor/ boekenplankmodel en een centerluidspreker.

MartinLogan Motion® XT Series

 • Motion XT F200 (SRP: € 3.789,- p. st.)
 • Motion XT F100 (SRP: € 3.099,- p. st.)
 • Motion XT C100 (SRP: € 2.059,-)
 • Motion XT B100 (SRP: € 1.099,- p. st.)

De MartinLogan Motion-serie voegt vijf extra modellen toe om het assortiment compleet te maken, waaronder twee vloerstaand, één boekenplank, één centerkanaal en de nieuwe Motion MP10, een zeer veelzijdige multifunctionele oplossing voor home theater of stereo luisteren. Een extra interessante toevoeging aan het nieuwe Motion-assortment is de Stand 25, een moderne bijpassende stand die wordt geleverd met drie kleuren uitwisselbare highlights (black, silver, copper) om hem perfect met de Motion monitor-luidspreker te laten matchen.

MartinLogan Motion® Series

 • Motion F20 (SRP: € 2.399,- p. st.)
 • Motion F10 (SRP: € 1.729,- p. st.)
 • Motion C10 (SRP: € 1.379,-)
 • Motion B10 (SRP: € 829,- p. st.)
 • Motion MP10 (SRP: € 699,- p. st.)
 • Motion Stand 25 (SRP: € 279,- p. st.)

Over MartinLogan:

MartinLogan is een leider op het gebied van hoogwaardige luidsprekers, toegewijd om klanten te voorzien van de ultieme luisterervaring. Met 40 jaar ervaring in de audio-industrie zijn de producten van MartinLogan bekend om hun kenmerkende ontwerp, elegante uitvoering en prachtige geluid.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kenwood ProTalk TK-3701D Portofoon

JBL Live FLEX: draadloze oordopjes met een open stick