in

Navigatiesysteem voor buitensporters

Garmin heeft onlangs de Oregon serie van handheld GPS-apparaten voor recreatief, watersport- en fitnessgebruik geïntroduceerd. Deze navigatietoestellen beschikken over een intuïtief te bedienen aanraakscherm, een stevige, weerbestendige behuizing en bieden een keuze aan voorgeprogrammeerde kaarten. In Nederland is de Oregon-serie vanaf oktober 2008 verkrijgbaar.

De Oregon beschikt over een zeer gevoelige GPS-ontvanger, voorgeprogrammeerde kaarten en een hoge resolutie 3-inch aanraakgevoelig kleurenscherm. De satellietontvangst komt sneller tot stand dan voorheen, dankzij Garmin’s nieuwe HotFix-techniek die automatisch belangrijke satellietinformatie berekent en opslaat

Het topmodel in de serie, de Oregon 400t, verschaft wandelaars een voorgeladen Europese topografische kaart met een schaal van 1:100. 000, details op straatniveau en een geavanceerd 3D hoogteperspectief. De Oregon 300 is voorzien van een wereldwijde basiskaart met schaduwreliëf en de Oregon 200 toont een basiswegenkaart die eenvoudig kan worden uitgebreid met aanvullende Garmin Mapsource kaarten voor avonturen op het land of op het water.
De 400t en 300 kunnen verder gemakkelijk draadloos tracks, waypoints en geocaches uitwisselen met andere Oregon- en Colorado-gebruikers. Deze beide modellen zijn voorzien van een luchtdruk hoogtemeter en een elektronisch kompas. Verder zijn ze geschikt om samen te werken met de Garmin hartslag- en cadanssensor zodat gebruikers onderweg hun fitness- en fietsprestaties in de gaten kunnen houden.

De Oregon heeft een gewicht van nog geen 200 gram en een batterijlevensduur tot 18 uur. Het toestel is voorzien van een microSD geheugenkaart voor aanvullende digitale Mapsource-kaarten.
Het eenvoudigste model kost 349 euro; de uitgebreide 400t, 529 euro.

Waterdichte TV

Knappe omzetstijging Netgear