in

Nieuwe Camileo’s, JournE Touch en Satellite P500

Toshiba introduceert diverse nieuwe producten. Zo zijn er drie nieuwe modellen full-hd digitale camcorders, de Camileo S20, H30 en X100. Daarnaast is er een nieuwe JournE, de Touch, een draagbaar multimediatablet met een aanraakscherm van 7 inch. De line-up is compleet met de nieuwste Satellite-laptop, de P500. Deze notebook heeft een scherm van wel 18,4 inch en kan dvd’s afspelen in hoge resolutie.

De platte Camileo S20 is bedoeld voor trendsetters die een lichte en gemakkelijk te gebruiken camcorder willen. De Camileo H30 is een betrouwbaar, robuust apparaat voor dagelijks gebruik. De Camileo X100 kent meer mogelijkheden en is bedoeld voor veeleisende gebruikers die behoefte hebben aan een krachtige zoom.
De nieuwe Camileo’s bieden volledige hd-resolutie. De H30 en X100 maken het delen van video’s op YouTube met één druk op de knop mogelijk. De drie camcorders zullen in het vierde kwartaal van 2009 op de markt komen. Met een adviesprijs vanaf 149 euro.

De JournE Touch is een draagbaar en draadloos multimediatablet met een 7 inch aanraakscherm dat fungeert als het communicatie- en infotainmentcentrum. Je kunt ermee het internet op en eenvoudig content toevoegen of beheren op bijvoorbeeld YouTube, Picasa en Flickr, maar ook gebruik maken van MSN Messenger en RSS feeds.
Een afzonderlijk verkrijgbaar basisstation voor de JournE Touch beschikt over een usb- en hdmi-aansluiting voor de verbinding met een laptop of tv om content weer te geven, zoals zelf gemaakte foto’s en video’s of content van internet. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

De Satellite P500 is een laptop met een groot 18,4 inch scherm en Resolution+, een applicatie om standaard dvd’s in hoge resolutie af te spelen. De zwarte notebook is voorzien van de meest recente Intel Core 2 Duo processors, heeft tot 8 GB DDR2 RAM-geheugen en kan maximaal twee harde schijven bevatten met een capaciteit tot 1 TB. Voor hd zit de nieuwste generatie NVIDIA grafische chipsets in de kast. High-end luidsprekers van Harman Kardon zorgen voor een indrukwekkend geluid.

Het full-size toetsenbord heeft een numeriek gedeelte en een touchpad met Multi-Touch Control die het scrollen en andere veel voorkomende handelingen vergemakkelijkt. Er is keuze tussen een Blu-Ray Rewritable drive  of een DVD SuperMulti drive. Er zijn drie usb 2.0 poorten en een gecombineerde eSATA/USB-poort die usb sleep-and-charge ondersteunt, een  Express Card slot, een 5-in-1 Bridge Media port, SP/DIF (een interface voor de transmissie van digitale audio) en Firewire. De nieuwe Satellite is beschikbaar vanaf eind oktober 2009 en heeft een richtprijs vanaf 799 euro.

Sony Ericsson Xperia X2

IFA highlights van Sony