in

Nieuwe toestellen Nokia in teken van muziek

Nokia kondigt de opening van enkele nieuwe Nokia Music Stores, verdere Comes With Music-uitbreidingen en drie nieuwe music-toestellen aan. De Nokia 5730 XpressMusic, Nokia 5330 XpressMusic en Nokia 5030 beschikken over functies waarmee muziekliefhebbers over de hele wereld snel en gemakkelijk toegang hebben tot hun favoriete muziek. De telefoon fungeert daarbij tegelijk als opslagstation, bestelpunt en beheercentrum voor al je muziek.

De Nokia 5730 XpressMusic is Nokia’s eerste speciaal voor muziek geoptimaliseerde toestel met een volledig qwerty-toetsenbord. Het hart van dit muziektoestel is echter het Xpress Homescreen. Dit scherm is ingericht op het verschaffen van dynamische informatie over muziek, mensen, games, e-mail en een agenda, en biedt directe toegang tot muziek, N-Gage en andere applicaties zoals Facebook, Photos, Ovi Contacts, Maps, messaging en meer. Bovendien heeft het toestel speciale gamingtoetsen en rechtstreekse toegang tot de N-Gage Arena-community. De 5730 ligt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2009 in de winkel, voor een adviesprijs van ongeveer 280 euro (excl. btw en subsidies).

De Nokia 5330 XpressMusic heeft afgeschuinde randen en sprankelende lichteffecten. De druktoetsen aan de zijkant van het display geven directe toegang tot muziek. En wil je een headphone gebruiken, dan biedt de standaard 3,5-mm aansluiting kristalheldere geluidskwaliteit, terwijl de accu goed is voor ruim 26 uur afspeelplezier. De 5330 komt in het derde kwartaal van 2009 op de markt en gaat dan ongeveer 160 euro kosten (excl. btw en subsidies).

De 5030 is Nokia’s eerste mobiele toestel met ingebouwde FM-antenne. Op zijn kant geplaatst functioneert de Nokia 5030 als draagbare FM radio, die prima zonder headset of externe speakers kan worden beluisterd. Het toestel is uitgerust met een accu die 10 uur gesprekstijd en via zijn krachtige luidspreker 24 uur radio ondersteunt. De Nokia 5030 is verkrijgbaar in grafietgrijs en rood en start rond de 40 euro (excl. btw en subsidies). Uitlevering start in het tweede kwartaal van dit jaar.

Nieuwe carrièreopties in The Sims 3

Nog meer innovatie bij Sony