in

Panoramafoto’s maken met de WB500

Samsung introduceert de WB500, de eerste digitale camera met een combinatie van 10x optische zoom en 24 mm groothoeklens. Hiermee zijn eenvoudig panoramafoto’s te maken, en ook nog eens filmen. De camera corrigeert bovendien alle fotos, dus ook beweging of een onvaste hand hoeven geen probleem te zijn, zo vermeldt de fabrikant.

Met zijn 24 mm groothoeklens past er bijna twee keer zo veel op een foto dan met een standaardcamera met 35 mm-lens. Als camcorder filmt dit toestel in high definition op 720p in H. 264-formaat.

De gebruikersinterface is eenvoudig in gebruik. Het toestel bevat elf voorgeprogrammeerde fotomodi. Daarnaast is de WB500 voorzien van een optische en digitale beeldstabilisator, gezichtsherkenning en 3200 ISO-waarde. De software bewaart gemaakte fotos in een fotoalbum, waar zij opzoekbaar zijn op kleur, thema, bestandsformaat of zelfs type gezicht.

De Samsung WB500 is leverbaar in antraciet en zwart en vanaf februari 2009 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 299 euro.

Packard Bell introduceert twee nieuwe full HD-monitoren

Nieuwe PowerShot is extra compact