in

Pioneer gaat LCD leveren.

Jarenlang heeft het bedrijf zich uitsluitend op plasma TVs gericht met de filosofie dat Pioneer uitsluiten de hoogste kwaliteit wilde leveren. Het heeft ze op dit gebied in Nederland een marktaandeel van ruim veertig procent opgeleverd. Diep zwart moest het beeld kunnen leveren en dat werd met de zelfontwikkelde Kuro technologie dan ook bereikt. Maar ook Pioneer kan er niet omheen dat de markt zich in de richting van LCD beweegt. Het bedrijf introduceert dan ook drie typen LCD schermen in de grootte 32, 37 en 46 inch. Wel met Kuro diep zwart.

De LED backpanels van de LCD schermen worden door Sharp gefabriceerd. Pioneer voegt daar een hoogcontrast frontfilter aan toe die het diep zwart van het plasma scherm moet imiteren. Niet evenaren zo blijkt uit de demonstratie waarin de typen schermen werden vergeleken. Het LCD scherm toont wat blauwachtig in vergelijking met de meer levende kleuren van het plasma scherm.

KURO lcd-tv’s zijn ‘HD ready 1080p’ en bieden een goede beeldkwaliteit. Hun 100 Hz processing staat garant voor vloeiende bewegingen tijdens actiescènes. De frontfilter zorgt voor meer contrast, kleurdefinitie en scherpere beelden. Een automatische regelfunctie voor het achtergrondlicht resulteert in betere zwartniveaus en diepe, precieze kleuren, terwijl een extra omgevingslichtsensor beelden op het scherm afstemt op de helderheid van de kamer. Deze lcd- serie kan bogen op een indrukwekkende kijkhoek van 176 graden, van boven naar beneden en van links naar rechts. Dit creëert meer mogelijkheden voor de installatie en zorgt voor levendige en consistente kleuren, en dit praktisch overal in de kamer.
De 32-inch KRL-32V en 37-inch KRL-37V lcd-tv’s zijn beschikbaar vanaf augustus. De 46-inch versie volgt later dit jaar.

D809016

E-reader van Sony op de markt in Groot-Brittannië

Draadloos keyboard met touchpad