in

Rakuten Kobo introduceert de meer milieubewuste manier om te lezen en te luisteren met de Kobo Clara 2E

Rakuten Kobo gebruikt voortaan gecertificeerde gerecyclede materialen in nieuwe eReaders en zet daarmee een cruciale stap op het gebied van duurzaamheid. Gemaakt met een buitenkant van 85% gerecycled plastic, waarvan 10% ocean-bound plastic.

De Kobo Clara 2E is waterdicht, heeft meer opslagruimte en ondersteuning voor Bluetooth®.

Rakuten Kobo introduceert de Kobo Clara 2E, een milieubewuste eReader met flinke upgrades. Het nieuwe model staat in lijn met Kobo’s missie om het leven van lezers te verbeteren. Door de buitenkant van de Kobo Clara 2E voor 85% van gerecycled plastic te maken, waarvan 10% ocean-bound plastic, zet Kobo een belangrijke stap om deze missie te behalen. De Kobo Clara 2E heeft Bluetooth® en is de eerste waterdichte Kobo 6 inch eReader.

Kobo Clara 2E is de eerste Kobo eReader gemaakt van gerecycled en ocean-bound plastic; plastic dat onderweg was naar de oceaan. Dit past binnen Kobo’s ambitie om zo veel mogelijk gecertificeerde gerecyclede materialen te gebruiken zonder aan kwaliteit in te boeten. Kobo wil in de loop van het jaar meer dan 200.000 plastic flessen uit de oceanen en meer dan een miljoen cd’s en dvd’s hergebruiken en verwijderen van stortplaatsen.

Boekenliefhebbers kunnen zich zonder zorgen verliezen in hun nieuwste boek op het verbeterde en anti-reflecterende 6″HD E Ink Carta 1200 scherm. Dankzij Dark Mode en ComfortLight PRO met blauwlichtreductie kan ook ‘s avonds probleemloos gelezen worden zonder dat dit ten koste gaat van de slaapkwaliteit.

Met een batterijduur van weken* en 16GB opslagruimte kan de lezer complete bibliotheken van eBooks en luisterboeken opslaan. Bluetooth® geeft de gebruiker de flexibiliteit om zowel boeken te lezen als te luisteren.

Kobo’s op maat ontworpen beschermende SleepCovers zijn ook gemaakt van gerecycled materiaal en zijn nu verkrijgbaar in Zwart, Diep Oceaanblauw, Koraalrif Oranje en Zeeglas Groen.

“De Kobo Clara 2E sluit aan bij onze waarden; een betere leeservaring en tegelijk een grote stap vooruit op het gebied van duurzaamheid,” zegt Michael Tamblyn, CEO van Rakuten Kobo. “Wij geloven dat elke stap vooruit, hoe groot of klein ook, belangrijk is. Daarom beginnen we met het gebruiken van gerecyclede materialen in onze apparaten, accessoires en verpakkingen en combineren we dit met de functies waar onze lezers zo van houden, zoals Bluetooth® voor luisterboeken en waterdichtheid.”

De Kobo Clara 2E sluit aan bij onze waarden; een betere leeservaring en tegelijk een grote stap vooruit op het gebied van duurzaamheid

De lancering van de Kobo Clara 2E volgt op Kobo’s toezegging om 100% van de CO2-uitstoot te compenseren die vrijkomt bij de verzending van haar eReaders. De compensatie van de uitstoot van 2021 wordt gedoneerd aan het Great Bear Forest Carbon Project, dat inheemse gemeenschappen en het Great Bear Rainforest in British Columbia (Canada) helpt beschermen. Meer informatie over Kobo’s compensatie-initiatieven vindt u hier. ​

De Kobo Clara 2E is te koop op kobo.com en bij geselecteerde verkooppunten, voor €149,99. De eReader is nu al te bestellen, en wordt begin september geleverd in Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Zweden, Zwitserland, Polen, Australië, Singapore en Malesië.

*Afhankelijk van individueel gebruik

Maak kennis met de Kobo Clara 2E

Einde verhaal voor plastic voor eenmalig gebruik

De buitenkant van de Kobo Clara 2E is gemaakt van meer dan 85% gerecycled plastic, waarvan 10% ocean-bound plastic, plastic afval dat op weg is naar onze oceanen. Volgens de U.S. Environmental Protection Agency[1] bespaart het recyclen van 10 plastic flessen genoeg energie om een laptop meer dan 25 uur van stroom te voorzien. En niet alleen met onze apparaten boeken we vooruitgang. Onze nieuwste verpakking is magneetvrij, gemaakt van FSC-gecertificeerd gerecycled papier en gedrukt met soja-inkt – een van de meest milieubewuste en duurzame opties die momenteel beschikbaar zijn.

Duik overal en altijd in een verhaal en lees waterbestendig

Kobo Clara 2E is onze eerste volledig waterdichte 6″ eReader en kan 60 minuten in maximaal twee meter water weerstaan. De waterdichte line-up van de 7” Kobo Libra 2 en de 8” Kobo Sage wordt nu aangevuld met dit compacte formaat. Zo kunnen lezers nu zorgeloos op backpackvakantie, naar het strand of lezen in bad.

Moet je horen

Kun je niet kiezen of je wilt lezen of voorgelezen wilt worden? Met de Kobo Clara 2E kun je dankzij Bluetooth® luisteren naar je favoriete verhalen zoals jij dat wilt. ​

Altijd een bibliotheek op zak

Boekenliefhebbers kunnen altijd iets nieuws vinden om te lezen met Kobo. Met onze ingebouwde Kobo Store kunnen lezers snel naar het volgende deel van een serie gaan of nieuwe verhalen ontdekken. Met 16GB opslagruimte kunnen boekenliefhebbers tot 12.000 eBooks of 75 luisterboeken meenemen en offline lezen of luisteren, waar ze ook naartoe gaan*[2]. Boekenliefhebbers hebben ook toegang tot Pocket om online artikelen op te slaan en te lezen of kunnen zich abonneren op Kobo Plus voor een all-you-can-read abonnement voor een laag maandelijks bedrag.

Milieubewuste accessoires die goed zijn voor uw eReader en de planeet

Lezen en recyclen met de nieuwste milieubewuste SleepCover

De Kobo Clara 2E SleepCover is de perfecte milieubewuste partner voor je eReader. Met een achterkant gemaakt van 97% gerecycled plastic, waarvan 10% ocean-bound plastic, en een binnenvoering van microvezels, waarvan 40% gerecycled plastic, helpt deze SleepCover plastic te redden dat anders op de vuilnisbelt of in de oceaan zou belanden. Dat terwijl het ook het HD-scherm van je eReader beschermt. Door de ingebouwde standaard kun je handsfree lezen en automatisch de slaapmodus aan of uit zetten. De SleepCover voor de Kobo Clara 2E is verkrijgbaar in drie kleuren: Koraalrif Oranje, Zeeglas Groen en Zwart.

Daarnaast is ook de Kobo Basic SleepCover beschikbaar voor de Kobo Clara 2E. Deze is verkrijgbaar in de kleur Diep Oceaanblauw en is gemaakt met gerecycled polyester. De binnenvoering bestaat voor 40% uit gerecyclede plastic flessen. Om de eReader in en uit slaapmodus te krijgen hoeft u simpelweg alleen maar de cover open of dicht te doen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lekker vrij genieten van je favoriete muziek

Amazfit onthult nieuwe GTR 4, GTS 4 en GTS 4 Mini-smartwatches met nóg meer nadruk op sport en gezondheid