in ,

Samenwerking Nextbase en Vodafone voor IoT-data maakt van elke auto een veilige smartcar

Nextbase en Vodafone kondigen een exclusieve samenwerking aan waarbij IoT-connectiviteit voor dashcams wordt geïntroduceerd. Met Vodafone’s nieuwste Managed Automotive IoT-connectiviteitsoplossing, beschikbaar in heel Europa, maakt de Nextbase iQ elk voertuig veiliger en slimmer.

 • Door automotive IoT-oplossing van Vodafone wordt Nextbase iQ de eerste dashcam met een connected car-platform
 • IoT-oplossing beschikt over industriële dataconnectiviteit en -veiligheid

De Nextbase iQ biedt alle veiligheid en zekerheid die consumenten verwachten van de slimste technologie in zijn klasse, toegankelijk via de gloednieuwe Nextbase iQ-app. De samenwerking met Vodafone zorgt voor een goede toegankelijkheid tot belangrijke functies zoals Radar Detection, Smart Sense Parking en Emergency SOS binnen heel Europa. Dankzij deze functies kan elke auto, ongeacht het bouwjaar, model of uitvoering, een hoger niveau van connectiviteit en innovatie bereiken.

In tegenstelling tot gewone SIM’s voor consumenten geeft de IoT-verbinding van Vodafone de Nextbase iQ toegang tot meerdere mobiele netwerkoperatoren. Daarmee worden blackspots vermeden en heeft de iQ een groter geografisch bereik dan de concurrentie. Bovendien is de Vodafone IoT-oplossing ontwikkeld om de grootst mogelijke veiligheid te garanderen via een specifieke netwerkarchitectuur die niet wordt gedeeld met het grote publiek.

De Nextbase iQ is een ‘levend product’. Dit betekent dat de iQ zich blijft ontwikkelen. Nieuwe features worden continu toegevoegd. Richard Browning, CMSO bij Nextbase: “Zonder de veiligheid en consistentie die het Vodafone IoT-platform biedt, heeft de consument simpelweg geen geavanceerde ervaring.”

Dankzij een op maat gemaakte Ambarella AI-chipset rolt de Nextbase iQ via de Nextbase Cloud continu geavanceerde upgrades uit op afstand. Zo heeft de bestuurder nog jarenlang toegang tot de allernieuwste veiligheidsfuncties. Browning: “Met de Nextbase iQ willen we alle bestuurders de veiligheid bieden van de nieuwste voertuigen. De drempel voor deze nieuwe voertuigtechnologie is te hoog. Daarom maken we deze innovatie toegankelijk voor het overgrote deel van de mensen die geen auto uit het topsegment bezit. Dankzij het hoge niveau van de hardware blijven we het productaanbod in de toekomst verbeteren met nieuwe AI-diensten en functies, zoals geavanceerde ADAS met AI-ondersteuning, DMS, V2V-communicatie en bewustzijn van ongevallen in de omgeving.

Uitgelichte functies

 • 4K, tri-cam IR video systeem voor all-round haarscherpe beelden.
 • Realtime live view toegang waarmee je op ieder moment en overal toegang tot je auto hebt.
 • Radardetectie: detectie van de aanwezigheid, richting en afstand ten opzichte van andere weggebruikers
 • Gepatenteerde AI-technologie volgt de snelheden en trajecten van andere voertuigen realtime, zodat incidenten zowel binnen als buiten het voertuig worden ingeschat en geregistreerd.
 • Emergency SOS (ESOS) waarschuwt automatisch de hulpdiensten met de desbetreffende locatie en andere belangrijke details na een ernstig ongeval.
 • Realtime tracking met een ingebouwd ultra-nauwkeurig GPS-systeem en gesynchroniseerde realtime video.
 • Smart Sense Parking AI-gebaseerde Nextbase Spatial Awareness-technologie registreert belangrijke momenten voor en na elk incident
 • Driver Aware (DMS)** beschikt over een slim controlesysteem voor de bestuurder om afleiding en/of slaperigheid tijdens het rijden tegen te gaan.
 • Vehicle Aware (ADAS)** is een geavanceerd hulpsysteem dat de weg en de voorliggers in de gaten houdt en bestuurders waarschuwt voor voertuigen en voetgangers.

* Niet beschikbaar in Duitsland, afhankelijk van lokale regelgeving & netwerkdekking
** Beschikbaar na de lancering van de Nextbase iQ

Vodafone, een van ‘s werelds meest toonaangevende IoT-bedrijven, is negen jaar op rij uitgeroepen tot “visionair” in het Gartner Quadrant for Managed Mobility Services. Als onderdeel van deze samenwerking beschikt de Nextbase iQ over de IoT SIM van Vodafone, waardoor toegang tot het 4G-netwerk van Vodafone mogelijk wordt in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Nick Gliddon, Business Director bij Vodafone: “Vodafone wil samenwerken met partners zoals Nextbase om te zorgen dat connectiviteit centraal staat bij innovatie. Daardoor worden nieuwe producten beter, veiliger en duurzamer. Deze technologie zorgt niet alleen voor een betere gemoedsrust bij de bestuurders dankzij realtime monitoring van voertuigen via één druk op de knop. Ook verbetert het de verkeersveiligheid doordat de bestuurder zich beter bewust is van zijn omgeving en mogelijke gevaren eerder opmerkt. Hoe je het ook bekijkt, connectiviteit is de drijvende kracht achter de grote sprongen die gemaakt zijn op het gebied van veiligheid, prestaties en beveiliging.”

Beschikbaarheid

Nextbase iQ biedt veiligheid, assistentie en technologie voor voertuigbeveiliging van het hoogste niveau met inbegrip van ongeëvenaarde dashcamfunctionaliteit. De overgrote meerderheid van de voertuigen in Europa beschikt hier niet over. De nieuwe Nextbase iQ, met Vodafone IoT-abonnementsopties, is in Q2 2023 verkrijgbaar bij retailers door heel Europa. Kijk voor meer informatie en verkooppunten van de Nextbase iQ op Nextbase.eu. Prijzen worden begin 2023 bekendgemaakt.

Ga voor meer informatie over de Nextbase iQ naar Nextbase.com/iQ

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hayu, de reality streamingdienst van NBCUniversal gaat samenwerking met Foxxum aan waardoor Hayu op Vestel apparaten in 22 landen lanceert

D-Link komt met nieuwe generatie ultrasnelle smart Wi-Fi 6 mesh-systemen met AI