in ,

Somfy en Netatmo bundelen krachten op gebied van warmtecomfort en luchtkwaliteit in huis

Somfy en Netatmo kondigen een compatibiliteit aan tussen Somfy TaHoma® en Netatmo producten. Doormiddel van deze nieuwe samenwerking kunnen gebruikers de temperatuur en luchtkwaliteit in huis beter beheren en energie besparen.

Slim temperatuurbeheer met een weerstation en automatische rolluiken en screens

Naarmate de zomers steeds warmer worden is het beheersen van de temperatuur in huis, ofwel thermisch comfort, essentieel geworden. Met behulp van de temperatuursensor van het Netatmo Slimme Weerstation kunnen gebruikers in hun TaHoma® app optimale scenario’s programmeren. Wanneer de buitentemperatuur in de zomer te hoog wordt, sluiten de door Somfy gemotoriseerde rolluiken automatisch om het huis koel te houden. In de winter gaan ze overdag open om te profiteren van de warmte van de zon om het huis te verwarmen, en sluiten ze ‘s avonds om de warmte binnen te houden. Zo kunnen gebruikers de temperatuur in huis in de zomer comfortabel houden en in de winter profiteren van de natuurlijke warmte van de zon.

Luchtkwaliteit beheren

Volgens de European Ventilation Industry Association (EVIA) is onze binnenlucht 2 tot 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Goede ventilatie is van groot belang voor het onderhouden van een gezonde leefomgeving. De samenwerking tussen TaHoma® en Netatmo maakt dit makkelijk voor gebruikers.

Wanneer het Netatmo Slimme Weerstation te hoge CO2-niveaus of te hoge vochtigheidsgraad detecteert is het tijd om de ramen te openen om de lucht te verversen. Gebruikers krijgen hierover meldingen in hun TaHoma app. De oplossing is ook compatibel met de Netatmo Indoor Air Quality Monitor.

Benedicte Simond, head of Products and Services van Somfy Group: “Thermisch comfort wordt een steeds grotere zorg. Onze samenwerking met Netatmo stelt ons in staat om gebruikers een eenvoudige, uniforme smart home ervaring te bieden. Somfy heeft openheid en interoperabiliteit tot een pijler van haar strategie gemaakt met de lancering van het “So Open” programma in 2018. Onze TaHoma® oplossing is compatibel met bijna 300 soorten smart home producten, en we zijn er dan ook heel trots op dat we dit ecosysteem verder kunnen uitbreiden met Netatmo.”

Audrey Vaudo, head of Product Marketing bij Netatmo: “Dankzij het Slimme Weerstation en de Slimme Indoor Luchtkwaliteit Monitor beheren veel gebruikers wereldwijd al de kwaliteit van hun binnenklimaat en anticiperen ze op de weersomstandigheden voor hun activiteiten buitenshuis, en hoe ze zich daarvoor kleden. De geavanceerde sensoren zorgen er in samenwerking met de oplossingen van Somfy voor dat het slimme huis ook een comfortabeler en energiezuiniger huis wordt. Netatmo is er trots op bij te dragen aan deze ontwikkeling, zowel door onze eigen acties als door onze waardevolle samenwerkingen.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Drie op de vijf consumenten zien cadeaubonnen als het perfecte geschenk om te geven

Met deze 6 tips haal jij het meeste uit je Ring videodeurbel