in

Sony lanceert eerste 1000 tracks voor 360 Reality Audio

360 Reality Audio Content vanaf nu beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan – Sony kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de eerste 1000 tracks in het 360 Reality Audio formaat.

Vanaf eind oktober 2019 hebben luisteraars toegang tot tracks van artiesten als Camila Cabello, Mark Ronson en Pharrell Williams via de streamingdiensten Amazon Music HD, Deezer, nugs.net en TIDAL. De content zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor consumenten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Japan.

360 Reality Audio garandeert een driedimensionale muziekbelevenis die luisteraars het gevoel geeft dat het geluid vanuit alle richtingen komt. Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door de object-based spatial audio technologie van Sony. Onlangs heeft Sony de integratie van 360 Reality Audio in de Amazon Echo Studio aangekondigd. Dit is de eerste draadloze speaker die een driedimensionale muziekbeleving vanuit één losse speaker kan reproduceren.

De 360 Reality audiocodec maakt het voor producers en artiesten mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van bijvoorbeeld instrumenten in de studio wordt meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt als het bijwonen van een liveconcert. Sony werkt voor het bouwen van een muzikaal ecosysteem samen met grote muzieklabels (Sony Music Entertainment, Universal Music Group en Warner Music Group), Live Nation, muziekdistributiediensten en andere muziekorganisaties.

Bekijk hier een video over het concept van 360 Reality Audio:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Prachtige beelden, krachtige functies: MMD lanceert de Philips 346B1C monitor met USB-C docking

Netgear breidt Orbi-familie uit met nieuw dual band mesh-systeem – mooi en strak ontwerp met krachtige WiFi