in

The Park Playground lanceert voor het eerst VR-game met ingebouwde paniekknop

Don’t Scream vanaf 15 december te spelen in The Park – The Park Playground lanceert 15 december Don’t Scream, de meest griezelige VR-experience ooit! In Don’t Scream zitten enkele nieuwe elementen verwerkt, zoals een paniekknop en het geluid dat een doorslaggevende rol speelt bij de puntentelling: wie cool blijft en het minst schreeuwt, wint de VR-game.

In Don’t Scream krijgen spelers krijgen een VR-bril op en worden ondergedompeld in een virtuele escaperoom met de meest griezelige decors, zombies, akelige reuzespinnen en vieze angstaanjagende monsters. Door samen te werken en opdrachten op te lossen, moeten spelers zichzelf zien te redden uit de meest hachelijke situaties.

In The Park word je ondergedompeld in de fascinerende wereld van virtual reality. Samen met vrienden, familie of collega’s bepaal je zelf het verloop van je avontuur. The Park Playground biedt actie, avontuur, spanning en entertainment. Alle VR-ervaringen zijn in house ontwikkeld en exclusief te spelen bij The Park. Ze nemen je mee naar een wereld die je niet voor mogelijk had gehouden. Met recht een ‘mindblowing VR-experience’!

Spelleider William Boeva

De Vlaamse comedian William Boeva heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van Don’t Scream en fungeert ook als spelleider. “Het spel heeft enkele nieuwe elementen in petto”, zegt Boeva. “Dit is het allereerste VR-game met een ingebouwde paniekknop, een panic button. Dat doen we omdat je op die manier het spel kan pauzeren zonder dat je je VR-bril hoeft af te doen en je dus uit de VR-ervaring moet stappen. Ook het geluid speelt een cruciale rol. Hoe meer en hoe luider je gilt, hoe meer punten je verliest. En we hebben er alles aan gedaan om het zo griezelig mogelijk te maken. Toch is het een leuke ervaring omdat je echt een andere wereld binnenstapt”.

Innovatieve VR-techniek

De VR-experiences in The Park zijn hoogwaardige free roam virtual reality-ervaringen waarbij men speeltje in teamverband, zonder rugzak of kabels, in een grote ruimte. Ook in Don’t Scream hebben spelers alleen VR-bril op hun gezicht en een controller in elke hand. Hierdoor wordt bewegen een stuk gemakkelijker. Don’t Scream is een mijlpaal voor The Park Playground. Nooit eerder is het geluid dat spelers maken zo belangrijk geweest in een VR-game. “Dit spel is een nieuwe stap in de wereld van de VR-ervaringen. Ze worden steeds realistischer en als speler wordt de grens tussen realiteit en fictie steeds dunner. Het unieke is dat alle VR-ervaringen in eigen huis worden ontwikkeld en gemaakt. Dit maakt dat we niet afhankelijk zijn van derde partijen. Met onze eigen ideeën kunnen we het verschil maken ten opzichte van andere aanbieders in de markt”, zegt Peter Vindevogel, CEO van The Park Playground.

Details The Park Playground

De experiences in The Park Playground duren ongeveer 60 minuten. Tickets zijn hier te boeken.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsterdam is nu de snelste internethub ter wereld

Minder waar voor je geld: Nederlandse consument geeft evenveel of meer uit aan cadeaus, ondanks prijsstijgingen