in

ThinkPad X1, ThinkVision en Lenovo Go bevorderen hybride werken

In de aanloop naar CES® 2023 onthult Lenovo de nieuwste ThinkPad X1-laptops met gerecycleerde materialen1, verbeterde Lenovo Commercial Vantage-software om de aandacht te vestigen op energie-efficiëntientere functies, en een nieuwe Lenovo View-toepassing die geavanceerde computer vision-technologie biedt.

De nieuwste lijn ThinkVision-monitoren bestaat uit de ultraheldere ThinkVision P27pz-30 en P32pz-30 mini-LED-schermen, naast de nieuwe T-serie VOIP-monitoren van ThinkVision die zijn gebouwd voor hybride werk, met een geïntegreerde Microsoft Teams-functionaliteit, 5MP-camera’s, dubbele microfoons en luidsprekers.

 • Lenovo™ onthult nieuw ThinkPad™ X1-portfolio met laatste generatie Intel® Core™-processoren.
 • De nieuwste ThinkVision monitoren hebben krachtige mini-LED- en VoIP-schermen
 • Nieuwe Lenovo Go-accessoires verbeteren een hybride werkomgeving

Lenovo introduceerde ook de nieuwste 4K ThinkVision P-serie monitoren van professionele kwaliteit en, voor thuis, de nieuwe Lenovo L-serie monitoren. Een efficiënt hybride ecosysteem is compleet door nieuwe Lenovo accessoires, waaronder het unieke Lenovo Go Desk Station, de Lenovo Go 4K Pro Webcam en het Lenovo Professional Wireless Rechargeable Combo Keyboard and Mouse.
In lijn met de visie om tegen 2050 net zero te bereiken, afgestemd op initiatieven van Science Based Target, blijft Lenovo zich richten op het ondersteunen van een circulaire economie door meer gerecycleerde materialen in zijn producten en verpakkingen te gebruiken. Daarnaast heeft Lenovo samenwerkingen met partners uit de industrie om de energie-efficiëntie van de apparaten te verhogen. Hieronder valt het verminderen van emissies die vrijkomen in de supply chain en een verhoogde energie-efficiëntie in de fabrieken en werkplekken van Lenovo.

ThinkPad X1 Carbon G11

ThinkPad X1-reeks: 30 jaar van innovatie

Thinkpad bestaat 30 jaar. Er is behoefte aan een duurzamere toekomst en het ontwerp richt zich nu op het ontwerp en de engineering van hardware en software om de net zero-visie van Lenovo te ondersteunen.

ThinkPad X1 Carbon Gen 11, ThinkPad X1 Yoga Gen 8 en ThinkPad X1 Nano Gen 3 hebben allemaal componenten van gerecycleerde materialen:

 • ThinkPad X1 Carbon Gen 11 bevat 90% gerecycled magnesium in de handpalmsteun en 55% gerecycleerd aluminium in de onderzijde van de behuizing.
 • ThinkPad X1 Nano Gen 3 bevat 90% gerecycleerd magnesium in de handpalmsteun en de onderzijde van de behuizing.
 • Verder is de retailverpakking gemaakt van 100% bamboe en suikerrietvezel, zijn de bruine verpakkingen plasticvrije met 90% gerecycleerd en/of FSC-gecertificeerd materiaal. De nieuwe
 • ThinkPad X1’s hebben Post Consumer Content (PCC) plastic in bepaalde onderdelen2.
  Alle ThinkPad-laptops komen ook in aanmerking voor de CO2-compensatieservice van Lenovo.

Naast het toegenomen gebruik van gerecycleerde materialen strekken de inspanningen van Lenovo op het gebied van energie-efficiëntie zich ook uit tot het gebruik van zijn producten. De nieuwe Lenovo Commercial Vantage-toepassing belichaamt de investeringen om bedrijven te helpen hun CO2-voetafdruk te beheren. De intuïtieve software is bedoeld om gebruikers te begeleiden en aan te moedigen om bepaalde instellingen in te schakelen die ontworpen zijn om het stroomverbruik te helpen verminderen of de levensduur van onderdelen te verlengen. Deze functies omvatten duidelijk geïdentificeerde labels en informatie om gebruikers te helpen hun voorkeursconfiguratie te selecteren. Efficiëntielabels kunnen zich uitstrekken tot:

 • Computer Vision3 Human Presence Detection kan het energieverbruik verminderen door de Zero Touch Lock-functie.
 • OLED-instellingen op modellen met OLED kunnen ook het energieverbruik verminderen en de levensduur van het scherm verlengen.
 • Smart Charge kan de levensduur van de batterij verlengen door laaddrempels in te stellen
 • Door de achtergrondverlichting van het toetsenbord uit te schakelen, kan het energieverbruik worden verminderd.

De Lenovo View-toepassing biedt daarbovenop een reeks intelligente camerafuncties. Deze helpen gebruikers het maximale uit de geïntegreerde camera te halen om de kwaliteit van videogesprekken en de beveiliging en digitale gezondheid te verbeteren. De nieuwe release breidt de functieset uit en brengt aanzienlijke IQ-verbeteringen aan in de bestaande functies:

 • Werken aan gevoelige informatie op openbare plaatsen kan een veiligheidsrisico vormen. De in Lenovo View geïntegreerde functies Privacy Guard4 en Privacy Alert bieden extra beveiliging door de privacywaas te activeren of het privacypictogram te tonen wanneer het gezicht van een onbevoegde toeschouwer op het laptopscherm wordt waargenomen.
 • De verschuiving naar hybride werken benadrukt de bezorgdheid over het digitale welzijn, aangezien gebruikers doorgaans meer uren per dag voor schermen doorbrengen. Waarschuwingen over de houding en het welzijn van de ogen dienen als een vriendelijke herinnering en kunnen nuttige hulpmiddelen zijn om het digitale welzijn te handhaven of te verbeteren.
 • Hybride werken zorgt ook voor een exponentiële groei van videoconferenties, met daarbij ook de nodige uitdagingen. Samenwerkingsfuncties zoals auto-framing, achtergrondverduistering en virtuele presentator zorgen ervoor dat de presentator centraal komt te staan en dat alle deelnemers deel uitmaken van het gesprek, zelfs in een virtuele of hybride omgeving.
 • AI-verbeteringen aan het video enhancer-algoritme kunnen ook de beeldkwaliteit van de geïntegreerde webcam verbeteren in alle lichtomstandigheden – zelfs in donkere ruimtes.

Deze instellingen voor samenwerking en videoverbetering kunnen direct worden toegepast op de belangrijkste Unified Communications-toepassingen, zodat gebruikers alles kunnen instellen en naadloos kunnen werken tussen videoconferentietoepassingen met de gewenste instellingen.

De vlaggenschip ThinkPad X1 Carbon Gen 11, X1 Yoga Gen 8 en X1 Nano Gen 3-laptops blijven ongeëvenaarde prestaties en productiviteit leveren. Naast de digitale welzijnsfuncties in Lenovo View, kunnen schermen met weinig blauw licht, waaronder een prachtige OLED-optie met Dolby Vision, helpen om vermoeide ogen en vermoeidheid te verminderen, gecertificeerd door TÜV Rheinland. AI-videoverbeteringen en slimme functies voor videoconferentieplatforms worden versterkt door de Dolby-suite – met Dolby Atmos-audio en Dolby Voice met AI-ruisonderdrukking. ThinkPad X1-toestellen zijn voorzien van de robuuste ThinkShield™-beveiligingssuite die wordt aangevuld met optionele Computer Vision (CV)-technologie2. Deze technologie verbetert de aanwezigheidsdetectie van gebruikers door slimmere beveiliging, eenvoudiger aanmelden5 en beter energiebeheer te bieden. Bovendien zijn alle ThinkPad X1’s voorzien van een mechanische camerasluiter.

ThinkPad X1-laptops hebben altijd uitgeblonken in prestaties, en de nieuwe generaties vormen daarop geen uitzondering. De uiterst configureerbare modellen zijn ontworpen op het Intel® Evo™-platform en zijn voorzien van de allernieuwste generatie tot Intel® Core™ i7-processoren met Intel vPro® en draaien Windows 11. ThinkPad X1 Carbon Gen 11 en X1 Yoga Gen 8 kunnen ook worden geconfigureerd met maximaal 64 GB LPDDR5 RAM voor gebruikers die vaak geheugenintensieve taken uitvoeren.

Een uitstekende gebruikerservaring, met meer duurzame materialen1, vereist een niet aflatende focus op design, hardware en uitmuntende software. De nieuwe generatie ThinkPad X1 heeft precies dat geleverd met innovatieve en intelligente softwaregedreven functies, prestatiegerichte hardware-engineering en een klantgerichte ontwerpethiek.

Een efficiënte bureauruimte is een productieve bureauruimte

Unified video communications is de norm geworden in het dagelijkse werk, of het nu op kantoor, thuis of ergens daartussenin is. De pijnpunten zijn echter consistent gebleven – slechte video en slechte verlichting zijn vaak de hoofdoorzaak van de frustratie van de gebruiker. Daarom is er nu de Lenovo Go Desk Station met webcam. De unieke hybride werkoplossing combineert een gecertificeerde 4K-camera6, een verstelbare bureaulamp, draaibare arm, uitbreidingshub en draadloze Qi-oplader in één innovatief apparaat.

De camera, die ook beschikbaar is als standalone Lenovo Go 4K Pro Webcam, is gebouwd voor videoconferenties en streaming in hoge resolutie. Het omvat automatische scherpstelling en automatische kadrering met een selecteerbaar gezichtsveld, automatische aanpassing van het omgevingslicht en een maximale resolutie van maximaal 4K bij 30 fps. Voor extra veiligheid beschikt de camera over een fysieke privacy shutter.

Het Lenovo Go Desk Station heeft naast de bovengenoemde camera een veelzijdig in hoogte verstelbare en arm en een roterende arm met geïntegreerd licht dat kan worden gewijzigd afhankelijk van de behoefte. Deze veelzijdige arm met het licht en de camera kan in bijna elke richting worden versteld, zelfs naar beneden voor live demo’s of schetsen. Bovendien kunt u kiezen uit drie instellingen, 3000K, 4500K of 6500K, met een helderheid tot 1600 lux op 0,5 m afstand. De basis van het Desk Station bevat een USB Type-C® 135W batterij-ingang en een volledig functionele 65W USB Type-C-poort voor stroomdoorvoer naar bijvoorbeeld een laptop. De basis bevat ook twee USB Type-A 3.1-poorten en een HDMI 2.0-uitgangspoort om een extern beeldscherm tot 4K bij 60fps aan te sluiten. Een intrekbare 15W Qi compliant oplaadpad kan ondersteunde mobiele apparaten van stroom voorzien, of een 20W USB Type-C poort is beschikbaar aan de voorkant. Deze unieke oplossing kan uitzonderlijke videoconferentieresultaten leveren en tegelijkertijd zorgen voor schonere en eenvoudigere werkomgevingen.

Om een ultieme hybride bureau-opstelling te realiseren, kunnen gebruikers die de voorkeur geven aan een full-size toetsenbord en nauwkeurige muisinteractie kiezen voor het Lenovo Professional Wireless Rechargeable Combo Keyboard and Mouse. Met geïntegreerde oplaadbare batterijen heeft de stijlvolle combo voor professionals een slanke en eigentijdse afwerking en een naadloze schakelaar voor verbinding met maximaal drie apparaten met ondersteuning voor 2.4G via een unified dongle of dubbele Bluetooth. Het toetsenbord zorgt voor comfortabele responsieve toetsen en een bijna stille type-ervaring, terwijl de muis beschikt over acht knoppen, waarvan er vijf programmeerbaar zijn via software, en instelbare DPI (Dots Per Inch) tot 4000. De combo is ook gebouwd met behulp van minimaal 65% PCC plastic.

Levensechte visuele ervaringen: ThinkVision Mini LED monitoren (P27pz-30 en P32pz-30)

Lenovo breidt ook zijn mini-LED-portfolio uit met de nieuwe ThinkVision P27pz-30 en P32pz-30 monitoren. Deze monitoren worden verlicht door duizenden miniatuur-LED’s en beschikken over 1.152 dimzones die het wazige halo-effect rond objecten op het scherm minimaliseren en een groter kleurcontrast met diepere zwarttinten en helderder verlichte gebieden mogelijk maken.

Deze ThinkVision Mini LED-monitoren zijn verkrijgbaar in schermformaten van 27 inch en 31,5 inch, ondersteunen HDR10 en HLG en zijn DisplayHDR1000-gecertificeerd om een piekhelderheid van 1200 nits te bereiken. Beide monitoren zijn ontworpen voor creatieven en omvatten dubbele kleurstandaarden – DCI-P3 en Adobe RGB7 – voor grafisch en videogebruik en hebben ingebouwde flikkervrije technologie om vermoeidheid van de ogen te helpen verminderen. Ze beschikken ook over Lenovo’s ThinkColour-software die eenvoudige kleurconfiguratie en beheer van beeldscherminstellingen in een eenvoudige point-and-click interface mogelijk maakt. Deze ThinkVision Mini LED-monitoren zijn ongelooflijk intuïtief en bevatten ook energiebesparende menselijke detectie en lichtsensoren die het scherm automatisch dimmen wanneer de gebruiker weg is en de helderheid van het scherm kunnen aanpassen aan de hoeveelheid gedetecteerd omgevingslicht.

Dankzij het gemak van USB4-docking zijn de ThinkVision Mini LED-monitoren OS-agnostisch en kunnen ze worden aangesloten op laptops, mobiele telefoons en tablets die compatibel zijn met USB-C of Thunderbolt™. Ze bieden tot 40 Gbps aan gegevens- en video-overdracht via een enkele USB4-kabel en kunnen tot twee UHD-monitoren ondersteunen via serieschakeling. In staat om tot 15W stroom te leveren aan smartphones en 140W aan andere apparaten, kunnen deze monitoren nu krachtiger laptops opladen. Met een uitgebreid poortaanbod met drie Type-C, vier Type-A en twee HDMI 2.1-poorten, evenals Ethernet- en DP-poorten, bieden de ThinkVision Mini LED-monitoren gebruikers de apparaatoverkoepelende verbindingen en gegevensoverdrachtssnelheden die ze nodig hebben om productiever en efficiënter te zijn. De ThinkVision Mini LED-monitoren zijn milieubewust ontworpen en gemaakt van gerecycleerde materialen, waaronder 90% PCC aluminium in de voet, 95% PCC ABS in de achterklep en 85% PCC ABS in de rand en de voet. Het zijn ook de eerste Lenovo-monitoren met plasticvrije verpakking8 en ze komen in aanmerking voor de CO2 Offset Service van Lenovo.

Gebouwd voor hybride: ThinkVision VoIP-monitoren (T27hv-30, T24mv-30 en T24v-30)

De nieuwste generatie ThinkVision VoIP-monitoren van Lenovo is ontworpen voor de moderne werknemer en bevat geïntegreerde, doelgerichte functies die de virtuele vergaderervaring zowel verbeteren als vereenvoudigen. Met een verbeterde high definition 5MP9-camera met een infrarood (IR)-lens plus een aparte RGB-lens en privacy shutter, ingebouwde dubbele microfoons met ruisonderdrukking, en twee geïntegreerde 5W luidsprekers9, zullen gebruikers genieten van een scherpere allround videogesprekservaring. Nieuw bij deze generatie is echter een speciale Microsoft Teams-knop9 waarmee de toepassing voor videobellen onmiddellijk wordt gestart. Gemakkelijker dan ooit tevoren kunnen gebruikers snel in hun volgende gesprek springen zonder op hun bureaublad te rommelen, en zelfs het volume en de mute-functies regelen met een simpele druk op gemakkelijk te vinden knoppen aan de voorkant van de monitor. Voor een nog snellere start van de werkdag kunnen gebruikers genieten van een veiligere, automatische aanmelding met Windows Hello.

Andere slimme functies die eenvoudig via de instellingen kunnen worden geregeld, zijn onder meer een slim licht dat rood wordt wanneer de gebruiker in gesprek is, een “zit”-herinnering die waarschuwt wanneer hij te lang voor het scherm heeft gezeten, en een afstandswaarschuwing die gebruikers waarschuwt wanneer ze te dicht bij de monitor zitten. Deze ThinkVision VoIP-monitoren van de volgende generatie bevatten ook menselijke detectie en lichtsensoren9 voor automatische schermaanpassingen en behoren tot de eerste apparaten die Eyesafe® Certification 2.0 behalen met technologie voor natuurlijk laag blauw licht. Met deze digitale functies in combinatie met een haak9 aan de zijkant van de monitor waar een hoofdtelefoon op kan rusten en een gleuf in de voet waar een smartphone in kan worden gezet, hebben gebruikers alle hulpmiddelen voor een productieve werksessie binnen handbereik.

Al deze verbeterde functies, uniek voor de nieuwe generatie zijn te vinden op de 27-inch QHD ThinkVision T27hv-30 monitor, evenals de iets kleinere 23,8-inch FHD ThinkVision T24mv-30, die beide een USB-C poort als upstream standaard hebben. Voor een vergelijkbare geïntegreerde VoIP-ervaring met minder functies kunnen gebruikers kiezen voor de ThinkVision T24v-30 monitor met een 23,8-inch FHD IPS-scherm en USB-B standaard upstream-poort.

Hoogwaardige beelden: ThinkVision P32p-30 en P49w-30 monitoren

Ter afronding van de nieuwe toevoegingen aan de ThinkVision-portfolio, introduceerde Lenovo ook zijn nieuwste hoogwaardige, professionele beeldschermen, de Eyesafe Certified 2.0 ThinkVision P32p-30 en P49w-30 monitoren.

De ThinkVision P32p-30 is een 31,5 inch, 4K UHD monitor met IPS-functie en dubbele kleurstandaarden die een nauwkeurigere en realistischere kleurprestatie produceren. De monitor ondersteunt de ThinkVision VoIP Modular Stack10, biedt een poort voor de stabiele RJ45 met verbeterde beveiligingsfuncties en heeft twee krachtige Thunderbolt™ 4-poorten voor snelle gegevensoverdracht en opladen via een enkele kabel. Met een breed tilbereik kunnen gebruikers de standaard aanpassen aan de meest comfortabele kijkhoek.

De ThinkVision P49w-30 is ideaal als je werkzaamheden twee of meer pc’s vereisen om verschillende functies tegelijkertijd uit te voeren. Het is een ultrabreed, 49-inch, dubbel QHD panoramisch beeldscherm. Dankzij de IPS Black-technologie biedt deze monitor een contrastverhouding van 2000:1. Met maximaal 13 poorten, waaronder docking-functionaliteit met twee Thunderbolt™ 4-poorten met maximaal 100W vermogen en een USB-C-poort aan de voorzijde met 15W snellaadcapaciteit, kan de ThinkVision P49w-30 een veelheid aan apparaten en accessoires ondersteunen voor een ongeëvenaarde multitasking-ervaring. De monitor kan dienen als een 2-in-1-oplossing. Gebruikers kunnen beide kanten van het scherm gebruiken als twee verschillende werkruimtes – zonder kabels – dankzij Lenovo’s eKVM- en True Split-functies. Met eKVM kunnen gebruikers direct toegang krijgen tot en schakelen tussen twee pc-bronnen met slechts een klik, terwijl True Split dient als een op hardware gebaseerde scheiding die de ene monitor in tweeën deelt, waardoor instellingen en beeldverhoudingen onafhankelijk kunnen worden aangepast als dat nodig is. Als er meer monitoren nodig zijn, kan de ThinkVision P49w-30 ook in serie worden aangesloten op maximaal twee andere dubbele QHD-monitoren via de Thunderbolt™ 4-out connector. Deze monitor bevat ook twee ingebouwde 5W luidsprekers en kan de ThinkVision MC60 modulaire camera met microfoon ondersteunen11.

Klaar voor werken op afstand: Lenovo L27i-40 en L24m-40 monitoren

Voor thuis introduceerde Lenovo de Lenovo L27i-40 monitor, voorzien van een stijlvolle, wolkengrijze metalen voet. Dit is de volgende generatie van Lenovo’s belangrijkste 27-inch beeldschermlijn. Dit slanke, aan 3 zijden bijna randloze IPS-scherm biedt een verbeterde audio- en visuele ervaring ten opzichte van eerdere modellen, waaronder de toevoeging van twee geïntegreerde 3W-luidsprekers en een uitgebreid 99% sRGB-kleurengamma. Andere handige details zijn twee HDMI-poorten en een terrazzo voetstuk met zowel een smartphone-gleuf als een uitsparing voor kleine benodigdheden zoals een pen.

De nieuwe Lenovo L24m-40 heeft een 23,8-inch FHD-scherm met IPS-paneel, natuurlijke technologie voor weinig blauw licht en een 99% sRGB-kleurengamma. Met twee ingebouwde 3W luidsprekers, stroomvoorziening tot 75W en een USB-hub met voldoende poorten om meerdere apparaten te ondersteunen, waaronder een USB Type-C, kunnen gebruikers de tools aansluiten die ze nodig hebben, waaronder de ondersteunde Lenovo LC50 Monitor Webcam12 voor een efficiëntere virtuele belervaring. Beide producten beschikken over natuurlijke technologie met weinig blauw licht en zijn gecertificeerd volgens de nieuwste Eyesafe Display Requirements 2.0-norm. Bovendien zijn de voet van elke monitor (inclusief de terrazzo voet van de Lenovo L27i-40 monitor), standaard en achterkant gemaakt van 85% PCC gerecycled plastic.

Prijzen en beschikbaarheid in EMEA13

 • ThinkPad X1 Carbon Gen 11 is beschikbaar vanaf april 2023 voor €1599.
 • ThinkPad X1 Yoga Gen 8 is beschikbaar vanaf april 2023 voor €1799.
 • ThinkPad X1 Nano Gen 3 is niet beschikbaar in EMEA.
 • Lenovo Go Desk Station met Webcam is niet beschikbaar in EMEA.
 • Lenovo Go 4K Pro Webcam is beschikbaar vanaf juli 2023 voor €199. Lenovo Professional Wireless Rechargeable Combo Keyboard and Mouse is beschikbaar vanaf januari 2023 voor €79.
 • ThinkVision Mini LED P27pz-30 en P32pz-30 zijn beschikbaar vanaf augustus 2023. De prijzen zullen naar verwachting respectievelijk €1699 en €1999 zijn.
 • ThinkVision VOIP T27hv-30 en T24v-30 zijn beschikbaar vanaf mei 2023, de T24mv-30 vanaf juni 2023. Prijzen worden verwacht vanaf respectievelijk €599, €299 en €399.
 • ThinkVision P32p-30 is beschikbaar vanaf april 2023 voor €899.
 • ThinkVision P49w-30 is beschikbaar vanaf juli 2023 voor €2299.
 • Lenovo L27i-40 en L24m-40 zijn beschikbaar vanaf april 2023 voor €199 en €299.

Lenovo’s Virtual Showcase en Event Page zullen ook live gaan tijdens CES in januari 2023 met meer details.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

MediaMarkt gaat actief inzetten op energiebesparing

Nieuwe Functies Voor Chrome Om Geheugen En Energieverbruik Te Sparen