in

Tips om te besparen op je smartphone batterij

De batterij van je telefoon bepaalt voor een groot deel het gebruiksgemak. Des te belangrijker is het dat je telefoon voorzien is van een goede batterij, zodat je hier een lange tijd gebruik van kunt maken zonder telkens op te laden.

Gaat jouw huidige toestel de laatste tijd vrij snel leeg? Dan leidt dit vaak tot frustraties. Er zijn een aantal tips die jou erbij helpen om te besparen op de batterij van je smartphone. Benieuwd naar deze tips? Lees gauw verder, wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Koop een telefoon met lange batterijduur

Als je telefoon flink verouderd is, is er vaak maar weinig te doen aan een slechte batterij. In dit geval is het slimmer om te kijken naar een nieuwe telefoon. De ene telefoon heeft een betere batterijduur dan de andere, waardoor het goed is om telefoons met elkaar te vergelijken. Als je lang op één batterijlading wilt overleven, is het goed om te zoeken naar een smartphone met lange batterijduur. Veel telefoons van tegenwoordig zijn hiervan voorzien. Ben je op zoek naar een gloednieuw model mét uitstekende batterij? Dan is de Google Pixel 7 met abonnement een aanrader. De Google Pixel 7 heeft een batterij die eenvoudig een hele dag meegaat. Bovendien heeft de telefoon een extreme batterijbesparing functie, waardoor je toestel maar liefst 72 uur meegaat.

Kijk kritisch naar apps die veel energie vreten

Een goede tip om te besparen op je smartphone batterij, is kritisch kijken naar de apps die veel batterij verbruiken. Dit is te vinden in de instellingen bij de sectie batterij. Hier vind je een lijst met apps en hierbij staat dan hoeveel energie deze verbruiken. Zo weet je welke apps je minder moet gaan gebruiken als je wilt besparen op je batterij. Staan er apps in dit lijstje die je niet of nauwelijks gebruikt? Dan is het slim om deze te verwijderen, zodat ze niet onnodig energie verbruiken.

Zet de helderheid van je smartphone lager

De helderheid van je beeldscherm speelt een grote rol in hoe snel je batterij leeg gaat. Als je graag wilt besparen op de batterij, dan is het verstandig om de helderheid lager te zetten. Vooral als je de helderheid altijd heel hoog hebt staan, is dit slim om te doen. Want hoe hoger de helderheid, hoe meer energie dit verbruikt en hoe sneller je telefoon dus leeg is.

GPS, wifi en bluetooth uitschakelen

De GPS, wifi en bluetooth op je telefoon zijn echte energievreters. Om te besparen op je batterij en hier dus langer mee te doen, is het een aanrader om deze functies uit te schakelen wanneer je er geen gebruik van maakt.

Uiteraard zijn er nog meer manieren om te besparen op je smartphone batterij, dit zijn slechts een aantal voorbeelden. In ieder geval is het altijd goed om te kijken hoe het mogelijk is om te besparen, zeker als je toestel nog niet zo oud is. Zo zorg je ervoor dat je zo lang mogelijk geniet van je batterij!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amazon introduceert nieuwe Echo Dot apparaten: best klinkende Echo Dot serie tot nu toe

Tweede servicecentrum brengt Panasonic Connect Europe nog dichter bij zijn klanten