in

Wifi-bestuurbare helikopter voor bijzondere game-ervaring

Parrot toont zijn nieuwste speeltje, de ‘quadricopter’ – een helikopter met vier rotoren in plaats van een – die via wifi bediend kan worden met een iPod Touch of iPhone. Deze A.R. Drone helicopter maakt gebruik van ‘augmented reality’, waardoor je op het scherm van de iPhone ziet wat de piloot ziet.

Met augmented reality is het de bedoeling de wereld van computerspelletjes en de echte wereld nader tot elkaar te brengen. Je kunt dan op het scherm van iPod of iPhone in de cockpit kijken, waar je ook gevaarlijke monsters ziet opdoemen waartegen je moet vechten. Of je in de game nu een helikopter bestuurt of een levensgrote robot, vanaf nu kan dat ook in de achtertuin.

De A.R. Drone heeft een centrale cockpit, met daaromheen vier rotoren of propellers die elk afzonderlijk worden aangedreven. Op die manier is het vliegmachientje goed te manoeuvreren en behoorlijk stabiel. Er zit een camera onderop, die helpt de snelheid te meten en stil in de lucht te hangen. De tweede camera zit voorop en streamt videobeelden naar de iPod of iPhone.

Ontwerpers van computergames kunnen vanaf nu ook games en applicaties maken voor de Drone, die dit jaar nog in de winkels moet liggen. Er komt een speciale website die eigenaren van de quadricopter met elkaar in contact brengt, zodat ze elkaar ook kunnen aftroeven met hun filmpjes.

E-readers succes in 2009

Samsung home entertainment op CES