in

CES-nieuws van Netgear

Netgear introduceerde een reeks nieuwe producten tijdens de grootste beurs voor consumententechnologie, de CES 2010 in Las Vegas. Om te beginnen de nieuwe digitale mediaspeler met hd-afspeelkwaliteit. Ook zijn er nieuwe Powerline-producten, nieuwe draadloze routers en werd de eerder gelanceerde Stora getoond, die nu ook toegang biedt van buitenaf.

De productlijn digitale mediaspelers wordt uitgebreid met de nieuwe Digital Entertainer Express (EVA9100). Door gebruik te maken van een nieuwe technologie is het mogelijk om dankzij pre-buffering naadloos M2TS te streamen en af te spelen op Blu-ray kwaliteit tot 1080p. De EVA9100 ondersteunt daarnaast ook mp3’s, multichannel wav’s, flac-bestanden en hoge kwaliteit foto’s met verschillende bestandsformaten. De content kan worden aangeboden vanaf een pc of Mac of een NAS-apparaat.

De Powerline 200 AV Adapter Kit (XAVb2001) en NETGEAR Powerline 200 AV+ Adapter Kit (XAVB2501) zijn de twee nieuwste Powerline-producten. Zij halen  snelheden tot wel 200 Mbps en zijn dus geschikt voor hd-video streaming, VoIP, online gaming, en grote bestandsoverdrachten naar netwerkapparatuur.

De Stora (MS2110) is een in oktober 2009 geïntroduceerde mediaserver waarmee op elk tijdstip, overal en op elk scherm mediabestanden benaderd kunnen worden. De Stora geeft gebruikers via elk apparaat dat verbonden is met internet toegang en de mogelijkheid tot de back-up van foto’s, muziek, films en bestanden. De NAS is nu ook uitgerust met volledig toegang op afstand, wat werkt via de webbrowser. De Stora wordt geleverd met 1TB opslag en een extra drive bay die kan worden gebruikt voor een extra disk, zodat data mirroring automatisch verzorgd is.

Twee van de nieuwe routers ondersteunen high-speed 3G/4G/WiMAX mobiele netwerken en kunnen gebruikt worden als primaire internetverbinding in situaties waar geen connectie met een dsl, kabel, glasfiber, of satellietnetwerk mogelijk is. Door een externe 3G/4G/WiMAX modem aan te sluiten op de nieuwe 3G/4G Mobile Broadband Wireless-N Router (MBRN3000) kan er gemakkelijk een vaste of mobiele Wi-Fi hotspot ingesteld worden, vrijwel altijd en overal, met de mogelijkheid om een enkele hoge snelheid verbinding te delen met meerdere apparaten die aangesloten zijn op wifi.

De Wireless-N 300 Router met dsl-modem (DGN2200M) biedt een failover optie naar een 3G/4G/WiMAX Internet connectie op het moment dat een dsl-verbinding niet beschikbaar is. De DGN 2200 is een versie van deze ADSL2+ modemrouter zonder mobiele verbinding. Beide routers komen in het voorjaar op de markt.

E-readers succes in 2009

Samsung home entertainment op CES