in

Kaspersky introduceert nieuwe security suite voor Apple-computers

Kaspersky Lab lanceert Kaspersky Security for Mac, een compleet nieuwe beveiligingsoplossing ontworpen om gebruikers van Apple-computers te beschermen tegen online dreigingen. Het beschermt de Mac OS X-omgeving (waaronder Mac OS Mountain Lion 10.8) door traditionele beveiligingstechnologieën te combineren met op cloud gebaseerde methodes en snel te reageren op de nieuwste gevaren.

Naast het beschermen tegen specifieke dreigingen voor de Mac zorgt de nieuwe oplossing er ook voor dat er geen Windows- en Linux-malware wordt verspreid naar andere computers. En voor het eerst bevat de software een effectieve ‘ouderlijk toezicht’-functie die kinderen beschermt tegen het bekijken van ongewenste content online.

Kaspersky Security for Mac gebruikt de nieuwste beveiligingstechnologieën om nog beter te beschermen tegen allerlei type dreigingen, waaronder Trojans, wormen, spyware, adware en keyloggers. De bestandsscanner wordt geactiveerd tijdens het opstarten en controleert automatisch nieuwe en aangepaste bestanden, waardoor het systeem minimaal wordt belast. De eigenschap om Mac-, Windows- en Linux-malware te ontdekken en blokkeren zorgt ervoor dat computers van vrienden en collega’s niet worden geïnfecteerd. De anti-virusdatabase wordt ieder uur geüpdatet om bescherming te verzekeren tegen de nieuwste dreigingen, terwijl de op de cloud gebaseerde beveiligingstechnologie zelfs binnen enkele minuten op de meest recente kwaadaardige objecten reageert.

Kaspersky Security for Mac is beschikbaar vanaf 7 augustus 2012. Licenties voor 1 jaar en 1 Mac kosten €39,95. 

Ingram Micro sleept Symantec ExSP contract binnen

Vodafone Nederland meldt praktische internetsnelheden