in

PCM en Computer Idee in zwaar weer

Het Haarlemse bedrijf HUB Uitgevers gaat snijden in de computerbladen Computer Idee en PCM. De redacties van beide bladen worden flink uitgedund; bij PCM verdwijnt zelfs de volledige redactie. De titels blijven nog wel voortbestaan.

De dinsdag aangekondigde reorganisatie van HUB Uitgevers, waarbij 35 van de 161 arbeidsplaatsen verdwijnen, heeft forse gevolgen voor de redacties van de computerbladen PCM en Computer Idee.

Beide bladen blijven wel voortbestaan, maar met een flink dunnere bezetting. Bij PCM verdwijnt zelfs de voltallige redactie, die nu nog uit tien personen bestaat. Ook bij Computer Idee wordt gesneden, maar dat blad wordt minder zwaar getroffen. In beide gevallen worden de opgeheven arbeidsplaatsen gecompenseerd door freelancers die kopij aanleveren. Alle ontslagen zouden per 1 november worden doorgevoerd.

Paul Molenaar, mede-eigenaar van HUB Uitgevers, bevestigt dat er flink wat arbeidsplaatsen zullen verdwijnen bij de twee tijdschriften. “Er verdwijnen functiegroepen, en de impact is groter op PCM dan op Computer Idee. Een groot deel van de vaste bezetting gaat flexibele bezetting worden.” Daarbij moet volgens hem onder meer worden gedacht aan freelancers. In het geval van PCM zou volgens Molenaar 99 procent van de redacteuren voortaan content als flexibele kracht gaan aanleveren.

Volgens Molenaar waren de ingrepen noodzakelijk om de bladen te laten voortbestaan; het gaat al langer slecht met tijdschriften in het algemeen en computertijdschriften in het bijzonder, aldus de HUB-directeur. “Veel mensen komen vaak op sites, bijvoorbeeld op die van jullie”, aldus Molenaar. Tijdschriften hebben daar last van, meent hij. HUB heeft er volgens hem voor gekozen om nu fors in te grijpen, in plaats van steeds een stapje terug te doen. “Voor tijdschriften is dit een onvermijdelijk proces”, aldus de uitgever.

(Bron: tweakers.net)

Sony Xperia tipo

Micromedia Kickoff Event 2012