in

Gebruiksgemak verpakt in design

Vlaggenschipmodel voorzien van nieuwe grafische gebruikersinterface en hardware, evenals veel functies die het maximale halen uit de High-Speed Casio-technologie – Casio Computer Co. Ltd. introduceert een nieuw model High-Speed EXILIM digitale camera: de EX-ZR1000. Deze camera is voorzien van een 24 mm1 groothoeklens en 12,5x optische zoom. Daarnaast heeft de EX-ZR1000 de ongekend snelle afdrukmogelijkheden van de inmiddels zeer gewaardeerde High-Speed EXILIM-cameras.

..

Verder beschikt de EX-ZR1000 over een nieuw ontworpen, hoogwaardige grafische gebruikersinterface (GUI). Gloednieuwe functies zijn onder meer een instelring en een uitklapbaar lcd-scherm voor optimale bedieningsopties en superieure fotografieprestaties, vergeleken met eerdere modellen.
1 Indien omgezet naar 35mm-filmformaat.
 
Toen Casio in 2008 zijn EX-F1 uitbracht, was de snelheid van zestig opnamen per seconde ongeëvenaard2. Deze camera creëerde een nieuwe markt voor de High-Speed EXILIM-technologie van Casio, die beweging kan vastleggen, die te snel is voor het menselijke oog. In 2010 combineerde Casio zijn supersnelle afdruk- en verwerkingstechnologie in de EXILIM Engine HS. Deze nieuwe engine werd geïntegreerd in de EX-ZR10, een high-performance-model dat alle gangbare, digitale compactcameras achter zich liet met zijn supersnelle afdrukreactie en burst-functie voor meerdere beelden snel achter elkaar.
2 Vastgesteld op 6 januari 2008, gebaseerd op een Casio-onderzoek naar de markt voor digitale consumentencameras..
 
Met de nieuwe EX-ZR1000 heeft Casio een digitale compactcamera ontwikkeld, die alle bijzondere momenten op een prachtige manier kan vastleggen. De EXILIM Engine HS is geheel vernieuwd en biedt een TRIPLE ZERO-oplossing die de tijd tussen twee opnamen elimineert, evenals onscherpte en camerabewegingen. Dit nieuwe product vertegenwoordigt de derde generatie van de High-Speed EXILIM-serie.

De EX-ZR1000 biedt supersnelle fotografeermogelijkheden met een opstarttijd van 0,99 seconden3, een supersnelle autofocus van 0,15 seconden4 en slechts 0,26 seconden tussen twee opnamen in5. De camera is voorzien van een gebruikersvriendelijke interface, ontworpen voor eenvoudige en intuïtieve bediening, zodat fotograferen altijd een ontspannen en plezierige bezigheid is. Verschillende nieuwe hardwareonderdelen doen extra recht aan de mooie grafische gebruikerinterface, zoals een instelring die in- en uitzoomen met de linkerhand mogelijk maakt, grafische indicatoren, een gesynchroniseerde keuzeknop en een kantelbaar lcd-scherm waarmee gebruikers kunnen fotograferen vanuit verschillende hoeken. Alles bij elkaar zorgen deze opties voor een snelle en eenvoudige bediening van de EX-ZR1000.
3, 4, 5 Voldoen aan de standaard van Camera & Imaging Products Association (CIPA).

Aansluitend bij de nieuwe fase waarin de High-Speed EXILIM zich bevindt, zit de EX-ZR1000 vol met nieuwe fotografeerfuncties, ontwikkeld voor TRIPLE ZERO-prestaties. Dit zijn onder andere autofocus (AF) burst-fotografie die automatisch blijft scherpstellen op bewegende objecten, zelfs tijdens continu-opnamen. Samen met de All-In-Focus Macro-functie van Casio garandeert dit scherpe fotos doordat de camera elk deel van het kader scherp houdt: van close-up tot en met achtergrond. Daarnaast beschikt de ER-ZR1000 over een High-Speed (HS) Night Shot. Deze functie voorkomt dat de camera trilt in donkere omgevingen, zelfs bij de maximale lichtgevoeligheid van ISO 25600.
 
Casio lanceert dit product met een tienjarig jubileumpakket. Het pakket omvat de EX-ZR1000 in een cadeaubox, samen met een echt lederen fototas en een schouderriem. De Casio EXILIM EX-ZR1000 is verkrijgbaar vanaf november 2012 voor een consumentenadviesprijs van 329 euro incl. btw.

Hitman: Absolution:

Nieuwe, kleinere en lichtere PlayStation®3 vanaf 28 september verkrijgbaar