in

Freecom introduceert mobiele harde schijf voor opnemen tv-programma’s

Mobile Drive Sq TV biedt extra opslagruimte voor nog grotere tv-programmaverzameling – Freecom, onderdeel van de Mitsubishi Chemical Holdings Group en fabrikant van externe harde schijven en draagbare opslagapparaten, lanceert de Mobile Drive Sq TV. Dit is een externe harde schijf die volledig is uitgerust voor het opnemen van tv-programma’s via USB. De compacte 2,5-inch SATA Mobile Drive Sq TV heeft een speciaal bevestigingssysteem. Zo is hij eenvoudig te monteren aan de achterkant van de tv en makkelijk aan te sluiten op de USB-poort.

..

De markt voor smart-tv’s groeit significant. Dit betekent dat er veel kansen liggen voor opnemen via USB. Veel middenklasse televisies zijn reeds uitgerust met een of meer USB-poorten. Consumenten zijn zo langzaamaan gewend geraakt aan het tonen van foto’s en video’s op het tv-scherm via een op de USB-poort aangesloten harde schijf, of vanaf USB-stick. Tegenwoordig is opnemen via USB op steeds meer nieuwe smart-tv’s mogelijk. De Mobile Drive Sq TV is in staat programma’s op te nemen en op te slaan – iets wat normaal gesproken de taak was van digitale videorecorders of dvd-recorders. Door deze extra optie neemt de opnamecapaciteit flink toe.
 
De Mobile Drive Sq TV is verkrijgbaar in een variant met 500 GB en met 1 TB opslagcapaciteit. Stroom krijgt het apparaat via de USB-poort in de televisie of digitale videorecorder. Een extra stroomadapter is dus niet nodig.
 
“De Mobile Drive Sq TV is een aantrekkelijke, kosteneffectieve en betrouwbare harde schijf. Doordat er geen digitale videorecorder of vergelijkbaar apparaat meer nodig is, schep je ruimte naast of onder de televisie. Daarnaast is de Freecom-schijf een ideale aanvulling op de beperkte opslagcapaciteit van digitale videorecorders en dvd-recorders”, zegt Cas de Heus, Manager Marketingcommunicatie EUMEA bij Freecom. “Het hoogwaardige design kenmerkt de innovatieve Freecom-aanpak op het gebied van productontwikkeling.”

De lichtgewicht schijf is ook te gebruiken voor het opslaan, delen en back-uppen van data en software op computers en pc-netwerken. Via een USB 3.0-aansluiting (ook geschikt voor USB 2.0) is data over te dragen met snelheden tot ongeveer 130 megabytes per seconde. De Mobile Drive Sq TV wordt geleverd met back-upsoftware van Nero voor Microsoft Windows en een energiebesparingsfunctie die ervoor zorgt dat de harde schijf automatisch op stand-by gaat als hij niet in gebruik is.

De Mobile Drive Sq TV is ontworpen in samenwerking met gerenommeerd industrieel ontwerper Arman Emami. In 2012 won hij al veel internationale prijzen voor stijlvolle designs, zoals de iF Design Award, de Universal Design Award en The Red Dot Design Award. De Mobile Drive Sq TV heeft aantrekkelijke lijnen, ronde hoeken en een vierkante vorm. De behuizing is gemaakt van gezandstraald roestvrij staal en dus minder gevoelig voor krassen en vingerafdrukken.

Prijs en beschikbaarheid
De Freecom Mobile Drive Sq TV is verkrijgbaar in een 500 GB- en 1 TB-versie. De adviesverkoopprijzen zijn respectievelijk 99 euro en 139 euro. Freecom biedt bij dit product twee jaar garantie en ongelimiteerde helpdeskondersteuning.

HTC en Microsoft introduceren karakteristieke Windows Phone 8X en 8S

Buffalo lanceert Portable USB 2.0 Blu-ray Drive Writer