in

EA Sports Fifa 13 klaar voor lancering

De verwachtingen zijn hooggespannen met 4,6 miljoen fans die de demo spelen en wereldwijd meer dan 1 miljoen reserveringen – EA heeft aangekondigd dat EA SPORTS™ FIFA 13 vanaf vandaag wereldwijd in de winkel ligt en te downloaden is via Origin™.

FIFA 13 is (tot nu toe) meer dan 1 miljoen* keer gereserveerd en meer dan 4,6 miljoen** fans (de meeste ooit voor een EA SPORTS-game) in 123 landen hebben de demo gespeeld op het PlayStation®3 computer entertainment systeem, het Xbox 360® videogame and entertainment systeem en PC. Ten opzichte van vorig jaar is dat een toename van 42 procent aan demospelers wereldwijd.
 
Met via FIFA 13 wordt het gloednieuwe EA SPORTS Football Club-wedstrijddag geintroduceerd. Voor de grootste topcompetities van de wereld zal FIFA het voetbalseizoen op de voet volgen. Je ziet gebeurtenissen uit deze competities terug in de dynamiek en commentaar van de game.
 
Daarnaast betekent de besturing van de balaanname een grote verandering in FIFA 13. De manier waarop je de bal controleert wordt allesbepalend voor daaropvolgende acties en gebeurtenissen. De spelers op het veld nemen de bal niet altijd meer bijna perfect aan, waardoor verdedigers meer kans hebben de bal te heroveren en aanvallers te profiteren van missers van verdedigers.
 
De  gloednieuwe aanvalsintelligentie biedt de meest geavanceerde kunstmatige intelligentie in een voetbalgame ooit. Spelers kunnen de ruimte beter analyseren, de juiste positie kiezen, het spel verder vooruit lezen, harder werken en slimmer de verdediging uit elkaar spelen.
 
Op sociale-mediasites is er ongelooflijk veel aandacht voor de game. Het netwerk van de EA SPORTS-voetbalcommunity op Facebook heeft onlangs meer dan 10 miljoen Likes gekregen. Het belangrijkste sociale voetbalnetwerk EA SPORTS Football Club verbindt voetbalfans wereldwijd. Spelers verdienen hier beloningen, stijgen in niveau en houden contact met hun voetbalvrienden. Alles wat je doet in FIFA wordt op een duidelijk manier bijgehouden.
 
FIFA 13 wordt uitgebracht voor PlayStation 3 met PlayStation Move-ondersteuning, Xbox 360 met Kinect™, PlayStation®Vita handheld entertainment systeem, Nintendo Wii™, PC, PlayStation®2 computer entertainment systeem, Nintendo 3DS™, PSP® (PlayStation®Portable) en op 18 november voor Nintendo Wii U™. De game zal ook beschikbaar zijn in de App Store voor iPhone®, iPad® en iPod touch®. De PEGI-classificatie is 3+ en de ESRB-classificatie is “E” (everyone, iedereen).

Sony lanceert de Xperia™ T als de 007 smartphone

Wii U : Darksiders II vanaf 30 November te koop in Benelux