in

Teufel Ultima 40 Mk2: bestseller nu nog ultiemer

Teufel Audio, Europees marktleider in de directe verkoop van luidspreker- en home cinema systemen uit Berlijn, presenteert vanaf vandaag de herziende versie van haar populaire Ultima 40 stereo luidsprekers.

Zowel de technische afdeling als de productdesigners van Teufel hebben de stereobestseller grondig verbeterd en opnieuw bewerkt. De sterke eigenschappen zijn nu nog beter uitgewerkt, en dat terwijl de Ultima 40 volgens GFK afgelopen jaar al de bestverkochte vloerstaande speaker van Duitsland* was.

* Gemeten naar omzetgetallen 2011 door GFK.

Ultiem geluid
Een nieuwe hoogwaardigere tweeter, uniforme membranen bij de woofer voor een diepere bas, en een mid-range driver met een middels de Klippel-techniek geoptimaliseerd chassis, produceren een nog beter lineair frequentieverloop dan de voorganger. De nieuwe Waveguides van de tweeter zorgen daarnaast voor een bredere uitstraling van het geluid, waardoor het geluid overal in de kamer goed klinkt. Bovendien gaat de bas nu hoorbaar lager dan voorheen, dankzij de nieuwe trompetvormige basreflex behuizing en de extra stutten voor stevigheid, waardoor ruis door bewegingen van lucht of vibraties behoorlijk verminderd worden.

Design
De nieuwe Ultima 40 Mk2 ziet er ook optisch nog beter uit. Anders dan bij de voorganger zijn de front en de behuizing zelf nu in een uniforme kleursamenstelling gegoten. Daarnaast beschermt de voorzet nu de complete voorkant en dekt deze dus volledig af.

Stond De Ultima 40 reeds figuurlijk op een voetstuk, de nieuwe Ultima 40 Mk2 doet dat vanaf nu ook letterlijk.

Technische details
– 3-kanaals vloerstaande luidsprekers
– Belastbaar vermogen: 120 Watt
– Impedantie: 4 Ohm
– Geluidssterkte: 87 dB
– Frequentiebereik: 45 Hz – 20 kHz

Ondanks alle verbeteringen kent de Ultima 40 Mk2 luidspreker nog steeds de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De Ultima 40 Mk2 heeft een prijs van €449,99 per paar.

Point of View producten nu ook verkrijgbaar bij Copaco

Tomb Raider packshot