in

Buffalo Technology brengt AirStation Powerline AV500-adapters naar Europa

Beter netwerkbereik in huis of op kantoor met de adapters uit de AirStation Powerline-serie – Buffalo Technology, wereldwijd leider in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van bekabelde en draadloze netwerken en storageoplossingen, introduceert twee AirStation Powerline AV500-adapters in Europa: een bekabelde versie en een draadloze versie. Dit zijn de eerste in de reeks AirStation Powerline-producten, die na Azië nu ook op de Europese markt komen.

..

De nieuwe AirStation Powerline AV500-productlijn bestaat uit twee adapters: een met draad en een zonder. De bekabelde adapter sluit je aan op je modem of router en biedt vervolgens een beter netwerkbereik binnenshuis of op kantoor zonder dat je een extra netwerkkabel hoeft te gebruiken. Met gebruik van de adapter loopt je netwerkverbinding namelijk via het stroomnetwerk. Het voordeel hiervan is, dat de AirStation Powerline AV500-adapter je elektriciteitsbedrading verandert in netwerkkabels. Dit is vooral handig als netwerkkabels trekken niet mogelijk is, bijvoorbeeld in een huurhuis, appartement of bij betonnen vloeren waar lastig doorheen te komen is.
 
De draadloze adapter is handig om in ruimtes waar je netwerkverbinding niet optimaal is – bijvoorbeeld op zolder –, je netwerkbereik te optimaliseren. In die ruimte steek je de draadloze variant in het stopcontact, waardoor je WiFi-signaal daar sneller en beter wordt. Op deze manier heb je een optimale verbinding in elke kamer van het huis of op kantoor. Een bijkomend voordeel is, dat je met de AirStation Powerline-adapters ook snel een gesloten netwerk kan opzetten.
 
De AirStation Powerline AV500-adapters behalen snelheden van 500 Mbps. Deze snelheid maakt de adapters tot een erg geschikte technologie voor omgevingen waar meerdere draadloze toestellen te vinden zijn, die een goede internetverbinding vereisen. Denk hierbij aan tablets, smartphones en laptops. De extra bandbreedte maakt het makkelijker om meerdere apparaten tegelijkertijd online te gebruiken.
 
Beschikbaarheid
De twee AirStation Powerline AV500-adapters zijn per direct beschikbaar voor een consumentenadviesprijs van 69,95 euro voor de uitvoering met bedrading, en 99,95 euro voor de draadloze variant, inclusief BTW. De adapters zijn verkrijgbaar bij distributeurs Actebis, Copaco en Ingram Micro, en bij resellers Media Markt, Coolblue, Misco, Centralpoint.

Tomb Raider packshot

Transcend lanceert compacte USB 3.0-Hub met een Fast Charging Poort voor o.a. de iPad