in

Toshiba introduceert nieuwe hoogwaardige entertainmentlaptop

Satellite L955 biedt volop HD-functionaliteit in slank design tegen aantrekkelijke prijs – Toshiba Information Systems Benelux brengt een nieuwe laptop met een 39,6 cm (15,6”) plat HD-beeldscherm op de markt: de Satellite L955. Wat het eerst in het oog springt bij deze draagbare entertainmentcomputer is zijn slanke design. Met een dikte van 24,7 mm is de L955 maar liefst 26 procent dunner dan de laptops uit de Satellite L-serie die in april 2012 het licht zagen. Desondanks beschikt hij over hoogwaardige connectiviteits- en entertainmentfuncties.

..

Om zijn elegante, slanke design te onderstrepen, is de Satellite L955 uitgevoerd in sexy metallic-ijsblauw. Verder kan de consument kiezen uit verschillende krachtige Ultra Low Voltage-processors. Maar welke configuratie hij ook kiest, de L955 is dankzij zijn lage gewicht (vanaf 2,3 kg) altijd makkelijk mee te nemen. “De nieuwe HD-entertainmentlaptop combineert de twee hoofdingrediënten van onze mobile-computingfilosofie: een minimaal formaat en een maximale functionaliteit,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Wij zijn continu bezig de dikte en het gewicht van onze draagbare PC’s te beperken, zonder concessies te doen aan gebruiksgemak en gebruiksmogelijkheden. Dat is ook nu weer goed gelukt.”
 
Veelzijdige entertainmentcentrale
De Satellite L955 is ideaal voor consumenten die hun PC zien als een veelzijdige entertainmentcentrale voor mobiel en thuisgebruik. De laptop wordt geleverd met een ruime keuze aan HD-entertainmentfuncties. Toshiba’s platte TruBrite® HD-breedbeeldbeeldscherm met LED-backlight presenteert zowel bewegende als stilstaande beelden in heldere, sprankelende kleuren. De superieure, geïntegreerde stereospeakers met SRS Premium HD Sound™ produceren een oorstrelend geluid. Daarbij heeft de L955 twee nuttige, vooraf geïnstalleerde, door Toshiba zelf ontwikkelde utility’s aan boord: Resolution+®, dat garant staat voor een aanmerkelijke verbetering van de beeldkwaliteit, en software die het mogelijk maakt om beelden van 2D naar 3D te converteren. Door de PC via de HDMI®-out-poort aan te sluiten op een 3D-ready tv kan de gebruiker op een royaler beeldscherm genieten van films met een realistische dieptewerking.
 
Toekomstvaste keuze
De Satellite L955, uitgerust met het onlangs uitgebrachte Windows® 8-besturingssysteem, biedt behalve een dataopslagcapaciteit van 1 TB ook de nieuwste aansluitmogelijkheden voor een snelle overdracht van mediabestanden. Dat maakt hem tot een toekomstvaste keuze voor kostenbewuste PC-gebruikers, aldus Ravel. “Onze drie belangrijkste expertisegebieden – design, innovatie en kwaliteit – komen in de L955 fraai tezamen. Naast zijn slanke design en innovatieve HD-entertainmentfuncties draagt deze laptop onmiskenbaar het keurmerk van Toshiba’s befaamde productkwaliteit.”

Specificaties Satellite L955
·          Specificaties Satellite L955
·          39,6 cm (15,6”) Toshiba TruBrite® HD-beeldscherm met LED-backlight
·          Derde generatie Intel® Core i3 of i5 CPU met Intel® HD Graphics
·          RAM: tot 8 GB DDR3 1.600 MHz (te upgraden naar 16 GB)
·          HDD met opslagcapaciteit van maximaal 1 TB
·          1 x USB 2.0, 2 x USB 3.0 met Sleep-and-Charge, RGB, HDMI®, 10/100 Ethernet-LAN, Microfoon/Hoofdtelefoon, SD/MMC-kaartslot, HD-webcam, Bluetooth® 4.0 (optioneel)
·          Superieure stereospeakers met SRS Premium HD Sound™, DVD Super Multi Drive
·          Levensduur batterij: maximaal 4 uur (met 4-cell batterij1)
·          Afmetingen (B x D x H): 379,6 mm x 261,8 mm x 24,7 mm
·          Gewicht: vanaf 2,3 kg
·          Besturingssysteem: Windows® 8 (64 bit)

Beschikbaarheid en prijzen
De Satellite L955 is naar verwachting eind november 2012 leverbaar, tegen een adviesprijs vanaf €599 inclusief BTW.

GEAR4 introduceert nieuwe beschermende cases voor iPad mini, iPod touch, iPod nano en iPhone 5

PlayStation 3 mijlpaal van 70 miljoen exemplaren