in

WD® Black harde schijven nu beschikbaar met een capaciteit van 4TB

De nieuwe WD Black harde schijven bieden veelgebruikers en gamers grote opslagmogelijkheden – WD® lanceert vandaag de WD Black 4TB 3,5 inch 7200RPM. Dankzij de snelheid en de grote opslagcapaciteit van de WD Black-schijven, zijn deze schijven zeer geschikt voor gaming, high performance desktopsystemen en werkstations.

..

WD Black harde schijven combineren een rotatiesnelheid van 7200 RPM, 64MB cache, dual stage actuator (DSA)-technologie en de SATA-interface van 6 gigabit per seconde (Gb/s) met een geïntegreerde dual processor en dat optimale prestaties van een schijf met maximale capaciteit oplevert.

“De nieuwe WD Black 4TB harde schijven bieden hoge capaciteit en hoge prestaties. Daarmee kunnen de functies en mogelijkheden van zware computerbewerkingen zoals gaming, multimedia en video-editing optimaal benut worden”, zegt Barber Brinkman – Sales Manager Benelux en South Africa Components bij WD. “Desktopgebruikers die kiezen voor de WD Black harde schijven, weten dat ze de beste combinatie hebben van capaciteit, prestaties en betrouwbaarheid om met gemak de intensiefste desktoptoepassingen uit te voeren.”

WD Black 4TB harde schijven bieden onder meer:
·           Dual processor – tweemaal de verwerkingskracht voor maximale prestaties;
·           Dual stage actuator technologie – Een systeem met twee actuatoren om de koppen te plaatsen, verbetert de accurate positionering op de datatracks aanzienlijk. De eerste actuator zorgt voor de globale positionering door conventionele elektromagnetische actuatortechniek. De tweede actuator gebruikt precieze elektrische bewegingen om de koppositie te verfijnen tot een veel hogere mate van accuratesse;
·           IntelliSeek™ – Berekent de optimale zoeksnelheid om energieverbruik, geluid en trillingen te minimaliseren;
·           StableTrac™ – De motoras is aan beide uiteinden bevestigd om de systeemtrilling te beperken en de schalen te stabiliseren voor een nauwkeurige tracering tijdens lees- en schrijfbewerkingen voor consistente hogere prestaties;
·           NoTouch™ ramp load technologie – De opnameknop raakt nooit de schijfmedia aan. Dit leidt tot aanzienlijk minder slijtage van de opnamekop en media en tot een betere beschrijving van de schijf bij het transport.

Prijzen en beschikbaarheid
De WD Black 4TB harde schijven zijn beschikbaar via geselecteerde retailers en distributeurs. De adviesprijs voor de WD Black 4TB bedraagt 299 euro. Kijk voor meer informatie over de WD Black 4TB harde schijven op. De WD Black harde schijven hebben een garantietermijn van vijf jaar.

Nintendo kiest Vidyo

Transcend onthult ultra-snelle ESD200 USB 3.0 externe Solid State Drive