in

Sony Mobile Communications introduceert Xperia P en Xperia U

Sony Mobile Communications onthult vandaag de nieuwste aanwinsten van haar Xperia™ NXT serie – de next generation  smartphones van Sony: de nieuwe Xperia P en Xperia U. Daarnaast is de Xperia S, de ultieme HD smartphone, vanaf begin maart in Nederland verkrijgbaar en wordt hij tijdens het Mobile World Congress als eerst verkocht in de Sony Style winkel in Barcelona. De Xperia P en Xperia U zullen in het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Door de allerbeste Sony technologieën en vooraanstaand entertainment te verwerken in de Xperia NXT serie, vormt deze serie een ware mijlpaal binnen de onderling met elkaar te verbinden ervaringen van Sony. Met een gemakkelijke op te zetten connectiviteit kan de consument content delen met het apparaat dat de beste mogelijkheden biedt qua scherm, zoals de smartphone, TV, laptop of tablet, en kan zo optimaal van content genieten.
Met het design van de next generation smartphones van Sony heeft de Xperia NXT serie een look gekregen die je meteen herkent. Het design van deze smartphones bevat intrigerende kenmerken als het “transparante element”, een band dat de basis van de telefoon omsluit en waar de onzichtbare onderdelen van de antenne zich bevinden. Het transparante element licht op zodra je een oproep, tekstbericht of melding ontvangt.
De nieuwe User Interface (UI) volgt dezelfde design principes en versterkt de Android™ ervaring door de rijke wereld aan applicaties en content te voorzien van een simpele en strakke look. Een nieuwe muziekspeler, videospeler en album functie voorzien je van een boeiende entertainment ervaring. En het design van de nieuwe UI zorgt ervoor dat de consument direct vanuit het hoofdscherm toegang heeft tot haar favoriete applicaties.
De Xperia P en Xperia U zijn voorzien van een Reality Display ondersteund door de Mobile BRAVIA® Engine en hebben zo een haarscherp beeld. De camera komt met Fast Capture in nét iets meer dan een seconde vanuit de standby stand geheel tot leven. Beide smartphones presteren super snel door hun krachtige 1 Ghz dual-core processors.
Net als de Xperia S, verbinden de Xperia P en de Xperia U de consument met de allerbeste entertainment en is toegang tot het Sony Entertainment Network aanwezig*. De consument kan met het standaard pakket met Video Unlimited de nieuwste kassuccessen uit Hollywood bekijken of met Music Unlimited naar miljoenen tracks luisteren**.
De Xperia P – ultra heldere kijkervaring
Met een volledig aluminium design uit één stuk is de Xperia P de eerste smartphone met de WhiteMagic™ display technologie van Sony. De WhiteMagic technologie zorgt voor de helderste kijkervaring, of je nu op een zinderend strand bent of op de sneeuwwitte pistes. De slimme en efficiënte energieverbruik passen automatisch de helderheid van het scherm aan de omgeving aan om zo stroom te besparen.
Het nieuwe SmartDock, exclusief voor Xperia P, zorgt voor een gemakkelijke verbinding met meerdere schermen, waardoor de smartphone in een entertainment hub verandert voor de huiskamer. Met de afstandsbediening van een TV kan de consument gemakkelijk door de media content van haar smartphone bladeren om zo haar HD video’s, de nieuwste films of favoriete televisieshows op een groot scherm te bekijken. Met de USB ondersteuning van het SmartDock kan ook een draadloos toetsenbord en muis gebruikt worden om e-mails te schrijven, Facebook te bekijken en posts te plaatsen of video’s van YouTube op TV te bekijken.
Belangrijkste kenmerken van de Xperia P
    * 4” Reality Display ondersteund door Mobile BRAVIA Engine.
    * WhiteMagic™ display technologie voor een ultra heldere en stroomzuinige kijkervaring.
    * 1 GHz dual-core processor voor super snelle prestaties met 16GB flash opslag.
    * 8MP camera met unieke Fast Capture, HD opname en Sony technologie om 2D en 3D panoramabeelden vast te leggen.
    * Gemakkelijke HDMI en DLNA connectiviteit om content met elk willekeurig scherm te delen.
    * NFC (Near Field Communications) voor toegang tot een groeiend aantal NFC applicaties en diensten, evenals Xperia SmartTags.
    * Beschikbaar in zilver, zwart en rood, allen uit één stuk aluminium.
    * Draait op Android platform 2.3 (Gingerbread), upgrade naar Android platform 4.0 (Ice Cream Sandwich) tijdens het tweede kwartaal van 2012.
    * Adviesverkoopprijs: € 449.-.
De Xperia U – krachtige Sony entertainment in een stijlvol en compact design
De Xperia U combineert krachtige Sony entertainment met een stijlvol en compact design dat consumenten van binnen en van buiten geheel kunnen personaliseren. Nu xLoud™ en de Sony 3D surround sound audiotechnologie in de muziekspeler zijn geïntegreerd, kan de consument genieten van een kristalheldere en luide geluidservaring. Met DLNA is het ook mogelijk om muziek vanaf de Xperia U naar draadloze speakers te streamen.
Het transparante element van de Xperia U wordt verlicht volgens de kleur van de foto’s die in de galerij worden bekeken of de album art van de tracks die worden afgespeeld. De Xperia U kan ook worden gepersonaliseerd met verwisselbare kapjes en thema’s zodat hij bij de persoonlijkheid en het humeur van de consument past.
De consument die met de Xperia U naar muziek luistert, kan met de nieuwe Smart Headset voor Android smartphones genieten van een verbeterde geluidskwaliteit. Op deze headset is een SmartKey aanwezig – een speciale toets die de consument indrukt om haar favoriete applicatie te openen.
Belangrijkste kenmerken van de Xperia U
    * 3,5” Reality Display ondersteund door Mobile BRAVIA Engine.
    * 1 GHz dual-core processor voor super snelle prestaties.
    * 5MP camera met unieke Fast Capture, HD opname en Sony technologie om 2D en 3D panoramabeelden vast te leggen.
    * Kristalhelder en luid geluid met xLoud en 3D surround sound audio technologie.
    * Verkrijgbaar in wit of zwart, met roze en gele verwisselbare kapjes meegeleverd voor de basis van de smartphone.
    * Draait op Android platform 2.3 (Gingerbread), upgrade naar Android platform 4.0 (Ice Cream Sandwich) tijdens het tweede kwartaal van 2012.
    * Adviesverkoopprijs: €259,-

HP onderuit op pc-markt

HTC introduceert HTC One-telefoons