in

Microsoft geeft eerste details Kinect-game Crimson Dragon vrij

Op een Kinect-evenement in Tokio toonde Microsoft Crimson Dragon, dat later dit jaar verschijnt en enkel via Xbox Live Arcade te downloaden zal zijn. Crimson Dragon is een game van Yukio Futatsugi, de man achter Panzer Dragoon.

Tijdens een bijeenkomst in Japan, waar Microsoft een aantal Kinect-games toonde, was ook de game speelbaar die tot nu toe enkel bekend stond onder de werktitel Project Draco. Onder die naam kondigde Microsoft de game aan op de Tokyo Game Show van 2011. Via de speelsessie is nu officieel dat de game als Crimson Dragon op de markt verschijnt. Dat zal later dit jaar gebeuren, waarbij de game enkel als download van Xbox Live Arcade te krijgen zal zijn. De titel van de game was eerder al uitgelekt, toen de naam van de game bij de Australische keuringscommissie tevoorschijn kwam.
Het concept voor Crimson Dragon is verzonnen door Yukio Futatsugi, de man die eerder het concept verzon voor Panzer Dragoon, dat in 1995 verscheen voor de Sega Saturn. Net als zijn voorganger is Crimson Dragon een on-rail-shooter. Spelers vliegen in de nieuwe game op de rug van een draak, die ze door middel van Kinect besturen. Spelers kunnen beide handen bovendien gebruiken om projectielen af te vuren.

Sony Mobile Communications introduceert Xperia P en Xperia U

Android 5.0 komt in de herfst Android 5.0 komt in de herfst