in

Microsoft staat binnenkort wellicht meer achievements toe

Microsoft zou van plan zijn om binnenkort het maximale aantal achievements en de maximale gamerscore die in Xbox 360-games kunnen worden gehaald, te verdubbelen. De Xbox-fabrikant zou de nieuwe regels op 1 juni willen invoeren.

Een anonieme bron van website xbox360achievements.org beweert dat Microsoft het beleid rondom achievements wil aanpassen. Nu geldt de regel dat ontwikkelaars in een Xbox 360-game maximaal 20 achievements en een gamerscore van 200 mogen verwerken. Daarna mag voor de dezelfde game nog drie kwartalen lang dlc uitgebracht worden waarin 5 achievements en een gamerscore van 50 gerealiseerd kunnen worden. Dat maakt een totaal van 35 achievements en een gamerscore van 350 per game.
Microsoft zou die aantallen flink willen opvoeren. Zo mogen in de game zelf binnenkort 30 achievements verwerkt worden of een gamerscore van 400. Daarna mag vier kwartalen lang dlc uitgebracht worden waarin steeds 8 achievements en een gamerscore van 100 gehaald kunnen worden. Daarmee wordt het totaal 62 achievements en een gamerscore van 800, bijna een verdubbeling ten opzichte van de huidige aantallen.
De nieuwe aantallen moeten vanaf 1 juni gehanteerd worden, al mogen ontwikkelaars ze al vanaf 1 april in hun game toepassen. De nieuwe regels moeten ertoe leiden dat vooral de verkoop van dlc langer interessant blijft. Ontwikkelaars kiezen er steeds vaker voor om dlc voor hun game uit te brengen en spreiden die ook over een steeds langere periode. Er is echter een categorie gamers die niet geïnteresseerd is in dlc als daarmee geen achievements of gamerscore te verdienen is.

Take Hollywood home

De Xperia sola van Sony – de smartphone met een “magic touch”