in

Dag van de zelfstandige: NETGEAR geeft zzp’er IT-advies

Veilig, betrouwbaar en eenvoudig werken

NETGEAR geeft op de ‘Dag van de zelfstandige’ gratis IT-advies aan de zelfstandige ondernemer zonder personeel (zzp’er). Drie tips om tot een veilige, betrouwbare werkomgeving te komen. Een kleine zelfstandige heeft misschien geen hele IT-afdeling achter zich staan, maar kan met het onderstaande advies van NETGEAR toch de toegevoegde waarde uit IT halen.
1. Backup, backup, backup
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: zorg voor een goede backup. Een goed backupsysteem redt de data van een zzp’er in geval van bijvoorbeeld een storing, brand of diefstal. Ook zelfstandigen krijgen steeds meer te maken met een enorme berg aan data dankzij een overvloed aan digitale content. Maar ook de eigen data, zoals foto’s of gearchiveerde rapporten, neemt de laatste jaren in omvang toe.
Mobiliteit neemt overal toe, ook bij de zzp’er. Werken gebeurt op verschillende apparaten: van een tablet tot een mobiel en een pc. Dit gebeurt ook op verschillende plekken: thuis op de bank, onderweg in de trein of achter het bureau op kantoor. Het delen van gegevens tussen verschillende apparaten is een ander speelveld dan vroeger. Een NAS-systeem zorgt niet alleen voor een goede backup, maar ook voor bijvoorbeeld toegang tot de content van andere plekken. In dat laatste geval kan de zzp’er vanaf zijn mobiel of elk ander toestel simpel toegang krijgen tot bijvoorbeeld opgeslagen documenten of andere digitale content. 
2. Firewall
Vroeger werd email alleen gelezen vanaf PC of Mac. Tegenwoordig wordt email echter vanaf verschillende apparaten geopend en beantwoord. Denk aan smart phones en tablets waarbij regelmatig werkmail naar privé mailaccounts wordt gestuurd en andersom. Hierdoor is er meer kans op virussen en inbreuk van gegevens en is alleen desktopbeveiliging niet meer voldoende. Door een goede UTM-firewall, een apparaat dat verder gaat dan de traditionele firewalls, voorkomt u problemen en beveiligt u uw netwerk op een manier die absoluut noodzakelijk is.
3. Draadloze router
Door de aanschaf van een draadloze router kunt u overal in huis of vanaf uw kantoor (of zelfs in de tuin)  internetten. Draadloze netwerken worden steeds populairder. Een groot voordeel van een draadloos netwerk is natuurlijk de flexibiliteit. Het trekken van draden door de ruimte is niet meer nodig en u bent met een draadloos netwerk in theorie vrij om te werken waar je maar wilt.
Het is aan te raden om een draadloos netwerk te beveiligen. Draadloze netwerken zijn flexibeler dan vaste netwerken, maar kunnen ook kwetsbaarder zijn voor aanvallen van computerkrakers of schadelijke software (zoals wormen). Aangezien draadloze netwerken gebruikmaken van radiogolven die door muren heen kunnen gaan, is het mogelijk dat het signaal van uw netwerk ook buiten de grenzen van uw kantoor of woning te ontvangen is. Als u uw netwerk niet beveiligt, is het mogelijk dat mensen met computers in de buurt zich toegang verschaffen tot de informatie op uw netwerkcomputers en uw internetverbinding gebruiken om toegang tot het web te verkrijgen. Door een beveiligingssleutel voor uw draadloze netwerk in te stellen, kunt u dat beter tegen toegang door onbevoegden beschermen.
NETGEAR biedt bovenstaande producten. Ga voor meer informatie naar:
http://www.netgear.nl/business/products/default.aspx
http://www.netgear.com/business/products/storage/readyNAS-profam/default.aspx
http://prosecure.netgear.com

Global Offensive uitgesteld tot zomer

Trust heeft topgeluid voor uw notebook met de 3-in-1 Rayo Speaker