in

Google-bril eind dit jaar te koop

De futuristische bril die Google momenteel in ontwikkeling heeft, moet eind dit jaar te koop zijn en zal ongeveer net zo duur zijn als een moderne smartphone. Dat meldt The New York Times.

Over de bril doen nu enkele maanden geruchten de ronde. Zo zou het Android als besturingssysteem bevatten en kunnen gebruikers in een miniscuul schermpje in één van de lenzen informatie zien. Zo zou het apparaat bijvoorbeeld met een smartphone gekoppeld kunnen worden en kan de drager in zijn gezichtsveld smsjes en emailtjes voorbij zien komen.

De bril zelf bevat volgens eerdere geruchten een GPS-ontvanger, bewegingssensoren en ondersteuning voor 3G-netwerken. Ook is voorzien in een klein cameraatje voorin de bril. Gebruikers kunnen door menus navigeren door het hoofd naar verschillende kanten te bewegen.

Volgens de Amerikaanse krant is Google-oprichter Sergey Brin persoonlijk betrokken bij de ontwikkeling van het apparaat en wordt de gadget voorlopig meer als een hobby voor het bedrijf gezien, dan als een mogelijke commerciële hit

LG onthult nieuwe smartphonelijn

Sony Mobile Communications introduceert Xperia P en Xperia U