in

De nieuwe iPad

Zodra Apple een product op de markt brengt, is het weer raak. Binnen de kortste keren schieten de berichten over ontwerpfouten in Apples nieuwste als giftige paddestoeltjes uit de grond.

De iPhone 4 had – schromelijk overdreven – antenneproblemen en sommige schermen van de iPad 2 hadden last van overmatige backlight-bleeding. Ook de nieuwe iPad heeft problemen. Deze schijnt namelijk veel warmer te worden dan de vorige generatie iPads. Te warm volgens sommigen. Grappig genoeg heeft Apple vrij snel gereageerd op de aantijgingen, iets wat niet zo snel gebeurt. ‘Niks aan het handje, jongens. Hij wordt niet te heet’, aldus Apple (in een vrije interpretatie van het persbericht). En daarmee is de kous – wat Apple betreft – voorlopig weer even af. 

De nieuwe iPad heeft naar mijn idee sowieso te kampen met grotere problemen. Een imagoprobleem bijvoorbeeld. De nieuwe iPad is zowel dikker als zwaarder dan de iPad 2. Dat zal maar weinig klanten als een vooruitgang in de oren klinken. Ook zorgwekkend zijn de laatste berichten over oplaadproblemen waar de nieuwe iPad last van zou hebben. ‘Zware’ applicaties en games – als Infinity Blade II – zouden de accu leeg blijven trekken, zelfs als de iPad aan de oplader hangt. Als dat echt zo is, heeft Apple een probleem en ben ik benieuwd hoe ze zich daaruit gaan redden. Is het nieuwe Retina-scherm dit allemaal waard? We zullen het morgen merken als de nieuwe iPad ook hier in de schappen ligt…
Jordi Verdult

Volledige versie Nokia Transport beschikbaar; Nokia Drive en Nokia Maps krijgen update

Kurio – Dé tablet voor families en kids