in

Canon EOS C300 ontvangt begeerde BBC-goedkeuring

Canon maakt vandaag bekend dat de baanbrekende EOS C300, het eerste model uit het nieuwe Cinema EOS System, voldoet aan de eisen die de BBC stelt aan camera’s die getest zijn volgende de EBU aanbeveling EBU R118. Door de goedkeuring kunnen zowel interne als externe BBC productieteams de EOS C300 gebruiken voor het produceren van tal van programma’s die op de HD-zenders van de BBC worden uitgezonden.

De EOS C300 is de derde professionele camcorder van Canon die sinds het begin van 2011 door de BBC wordt goedgekeurd, naast de XF305 en de XF300 Full HD camcorders, die in januari vorig jaar werden goedgekeurd.
“Sinds zijn introductie in november vorig jaar is de EOS C300 fantastisch ontvangen en wij zijn blij dat hij voor gebruik door de BBC is goedgekeurd,” zegt Kieran Magee, directeur van Professional Marketing bij Canon Europe Ltd. “Door onze expertise op het gebied van video, broadcast, DSLR en lensgroepen te benutten, hebben wij een product gecreëerd met een buitengewoon creatief bereik voor de meest uiteenlopende videografen. Door zijn kwaliteit en veelzijdigheid is hij ideaal voor een groot aantal verschillende opnamesituaties en wij verheugen ons erop om te zien hoe de BBC hem gaat gebruiken.”
Over de Canon EOS C300
Als mijlpaal voor Canon brengt de EOS C300 Canon’s ervaring in sensor- en lens design samen tot een compacte, veelzijdige camera met een buitengewoon hoge beeldkwaliteit en flexibiliteit voor een groot aantal verschillende situaties.
De EOS C300 biedt hoogwaardige specificaties, zoals een nieuw ontworpen Super 35mm-equivalent CMOS-sensor met ca. 8,29 miljoen effectieve pixels. MPEG-2 Full HD (MPEG2 422@HL compliant) compressie en een opnamesnelheid van 50 Mbps laten videografen direct opnemen naar twee CF-geheugenkaarten, terwijl de 4:2:2 colour sampling resulteert in betere gradaties en fijnere details, met minder scherpe randen bij chroma randen.
Als onderdeel van het brede EOS System is de EOS C300 direct compatibel met Canon’s collectie van meer dan 60 EF-obectieven – wat resulteert in een eindeloos aantal creatieve opties. De ongeëvenaarde kennis van lens design keert ook terug in een nieuwe reeks EF Cinema objectieven die speciaal ontworpen is voor videogebruik. Elk objectief levert optische prestaties van maar liefst 4K en compatibiliteit met het Super 35mm-equivalent format.
Meer informatie over de EOS C300 staat op: http://cpn.canon-europe.com/content/product/cinema_eos/canon_eos_c300_c300pl.do
EOS C300 de belangrijkste kenmerken
• 8,3 Megapixel Super 35mm CMOS-sensor; Full HD
• Verwisselbaar objectief (EF-vatting)
• Compact, modulair, lichtgewicht
• 50 Mbps MPEG-2 MXF op CF-kaart
• Hoge gevoeligheid, weinig ruis
• Canon Log Gamma
• 24,00p voor filmproductie
• Wi-Fi-afstandsbediening
• Naadloze workflowintegratie

Darksiders II launchtitel voor Nintendo Wii U

Nieuwe PlayStation heeft werknaam Orbis, komt in 2013