in

HTC brengt update uit voor accuproblemen One X

HTC heeft de eerste update uitgebracht voor zijn toptoestel One X. De update, die over-the-air wordt geleverd, moet de accuduur verlengen en diverse bugs pletten in de software van de smartphone, die anderhalve week geleden uitkwam.

Veel Nederlandse gebruikers krijgen de update binnen door handmatig in het Instellingen-menu te zoeken naar updates, blijkt uit het topic op GoT. De update heeft als versienummer 1. 28. De telefoons werden tot nu toe geleverd met 1.26, terwijl reviewexemplaren voor media waren voorzien van 1.27.
Er is geen officiële changelog beschikbaar, maar eerder heeft HTC aangegeven dat de release is bedoeld om klachten over de accuduur op te lossen. Veel mensen klaagden dat de telefoon binnen een halve dag leeg liep zonder dat de telefoon intensief werd gebruikt. Dat zou mede komen doordat een power-management-app voor de Tegra 3-processor in de verkeerde map zou zijn geplaatst en daardoor niet functioneerde. Ook klaagden mensen over een flikkerend scherm.
De One X was de eerste van drie One-smartphones die HTC dit voorjaar uitbrengt. De One V, de goedkoopste, is eveneens al uit in Nederland. De One S volgt over een paar weken. De One S is de eerste smartphone met een Qualcomm-processor van een nieuwe generatie.
De HTC One X heeft een 4,7″-scherm met een 720p-resolutie. De telefoon heeft als eerste Android-smartphone een quadcoreprocessor in de vorm van Nvidias Tegra 3. De vier Cortex A9-processorkernen kunnen individueel geklokt worden op maximaal 1,5GHz, maar gezamenlijk komen ze niet verder dan 1,4GHz.

Vraag naar tablets verviervoudigd

Nieuwe trailer onthuld van God of War: Ascension™