in

Creëer je eigen concertpodium thuis met JBL Studio 5 Serie-luidsprekers

Nieuwste JBL-luidsprekers zijn opvallend en hebben een warm en gedetailleerd geluid voor in de woonkamer, gamekamer of thuisbioscoop.

HARMAN International Industries introduceert de nieuwe JBL® Studio 5 Serie. De serie bestaat uit een reeks luidsprekers en een subwoofer ontwikkeld met dezelfde technologieën die het veelgeprezen geluid verzorgen van JBL-installaties in film- en concertzalen. De Studio 5 luidsprekers zijn gemaakt voor de veeleisende behoeften van audioconsumenten die hoogwaardig geluid verlangen tijdens het luisteren naar muziek of het kijken van een film.
De JBL Studio 5 Serie is ontwikkeld door JBL’s bekende chief engineer Greg Timbers, de ontwikkelaar van de befaamde Project Everest DD66000-speakers. Elke luidspreker in de Studio 5 Serie gebruikt een hoogfrequente compressiedriver met een Bi-Radial® hoorn om het effectvolle geluid en realisme te leveren dat ook wordt gevonden in wereldberoemde JBL Professional touring luidsprekersystemen. 
“Een speakersysteem moet tegenwoordig meer doen dan alleen muziek weergeven. Consumenten zijn op zoek naar dynamisch geluid vanuit al hun entertainmentapparatuur, of dat nu audio/video-ontvangers zijn, Blu-ray™ spelers, HDTV’s of gameconsoles,” zegt Sachin Lawande, EVP en co-president van HARMAN’s Lifestyle en Infotainment divisies. “De JBL Studio 5 Serie biedt de flexibiliteit om een geweldig geluidssysteem te bouwen waar iedereen enthousiast over is. Of het nu in de woonkamer is, in een eigen thuisbioscoop of in een aparte muziekkamer voor echte audiofielen. Dit is opnieuw een bewijs voor JBL’s befaamde vakmanschap op audiogebied.”
De JBL Studio 5 Serie bestaat uit:
JBL Studio 520C, €499 – De Studio 520C centrumkanaal speaker is ontworpen voor een traditionele thuisbioscoop opstelling. De 520C is voorzien van een 25mm (1″) HF compressiedriver en Bi-Radial® hoorn met dubbele 100mm (4″) gegoten frame Symmetrical Field Geometry (SFG) woofers voor heldere filmdialogen en effecten met dynamisch realisme, en dimensionele nauwkeurigheid die zo dicht mogelijk in de buurt van een live optreden komt. De Studio 520C centrumkanaal luidspreker is krachtig, nauwkeurig en gestyled om een overweldigend statement te maken in elke luisteromgeving.
JBL Studio 530, €749, per twee verkocht – De boekenplank Studio 530 speakers zijn ideaal voor een kleinere luisterruimte of een thuisbioscoop in de slaapkamer. De speakers omvatten 133mm laagfrequente omvormers, strakke, lichtgewicht met rubber omgeven PolyPlas cones, 38mm-diameter woofer spraakspoelen, een 25mm hoogfrequente compressiedriver, een glasgevulde ABS Bi-Radial hoogfrequente hoorn en een 19mm MDF-behuizing. De Studio 530 luidsprekers hebben een aanbevolen versterkervermogen van 125 Watt en wegen per stuk 7,7kg. De luidsprekers hebben een zwart design en meten elk 457 x 178 x 222mm.
JBL Studio 580, €899 – De ruim een meter hoge Studio 580 vloerluidspreker stamt rechtstreeks af van de meest geavanceerde JBL consumentensystemen en zal indruk maken op audiofielen – en hun gasten – dankzij prestaties die doen denken aan een live optreden. Twee laagfrequente omvormers meten 1,65mm en de PolyPlas cones zijn voorzien van SFG magnetische structuren met rubber omhuld. De hoogfrequente omvormer bevat een 25mm hoogfrequente compressiedriver met neodymium en een eendelig Teonex® diafragma op een glasgevulde ABS Bi-Radial hoogfrequente hoorn. De Studio 580 luidspreker heeft een aanbevolen versterkervermogen van 200 Watt en weegt 22,2kg. De luidspreker meet 1066 x 254 x 349mm en heeft een zwart ontwerp.
JBL Studio 590, €1099 – Met een hoogte van ruim 1 meter 20 is de Studio 590 de perfecte afspiegeling van de visie die JBL’s Chief Engineer Greg Timbers overbracht naar de JBL Studio 5 Serie. De luidspreker levert nauwkeurige, krachtige en levensechte prestaties voor films en muziek. Twee laagfrequente omvormers meten 203mm. De PolyPlas cones zijn voorzien van SFG magnetische structuren, hebben gegoten frames en zijn met rubber omhuld. De hoogfrequente omvormer bevat een 25mm hoogfrequente compressiedriver met neodymium en een eendelig Teonex diafragma op een glasgevulde ABS Bi-Radial hoogfrequente hoorn. De Studio 590 luidspreker heeft een aanbevolen versterkervermogen van 250 Watt en weegt 31,5kg. De luidsprekers komt in een zwarte design en meet 1264 x 305 x 413mm.
Subwoofer
JBL Studio 550, €699 – Ontwikkeld om de diepe basresponse te leveren die bioscoopbezoek zo leuk maakt, voegt de JBL Studio 550 aanzienlijke diepgang toe aan surround-sound systemen. Hij is voorzien van een 254mm omvormer in een afgesloten kast die 250 Watt versterkervermogen aan kan. Ook heeft hij een laagfrequentie effectenkanaal voor het maximaliseren van diepe, lage geluiden. De Studio 550 subwoofer weegt 23kg en meet 419 x 381 x 394mm.
Prijzen en verkrijgbaarheid
Voor meer informatie over de JBL Studio 5 Serie of de aanschaf hiervan, verwijzen wij u graag naar http://www.jbl.nl/studio-5-series-nl/brand_jbl/home_audio/home-series/studio-5-serie.html 

Ruim helft meer bezoekers tijdens ICTVakdag

Tekken tag Tournament™ 2