in

Toshiba bouwt Ultrabook-lijn verder uit

Nieuwe Satellite U840W ’s werelds eerste laptop met 21:9 cinematic scherm.

Toshiba Information Systems Benelux presenteert twee nieuwe lichtgewicht UltrabooksTM: de 36,6 cm (14,4”) Satellite U840W en de 35,6 cm (14,0”) Satellite U840. De Satellite U840W is de eerste laptop ter wereld met een 21:9 beeldscherm, dat instaat voor een echte bioscoopervaring. Beide nieuwe UltrabooksTM, aangedreven door de nieuwste generatie Intel®-processors, bieden een uitgewogen combinatie van stijl, entertainment, productiviteit en draagbaarheid.
Satellite U840W: bioscoopbeleving
Met de introductie van ‘s werelds eerste 21:9 laptop spelen wij in op de almaar groeiende populariteit van het kijken naar films op mobiele computers op reis,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Mobiele gebruikers van de Satellite U840W kunnen genieten van een onvervalste bioscoopbeleving in breedbeeld zonder dat ze afgeleid worden door storende zwarte balken.”
De superieure beeldkwaliteit van de UltrabookTM wordt gecompleteerd door het ‘natuurlijke’ geluid van de Harman Kardon®-stereoluidsprekers, geoptimaliseerd door de SRS Premium Sound 3D™-technologie. Door eenvoudigweg de Toshiba Split Screen-functie te selecteren, verandert de Satellite U840W in de perfecte sociale-mediamachine. Zo kan de laptop tegelijkertijd een 16:9 scherm weergeven waarop kantoorapplicaties draaien en een 5:9 scherm waarop bijvoorbeeld Facebook of Skype actief is. De Satellite U840W imponeert echter niet alleen door dit soort voorzieningen, maar ook door zijn design: de ‘edelzilver’ gekleurde aluminium behuizing met weefselstructuur op schermdeksel, palmsteun en bodem. Kortom: de Satellite U840W is met zijn nieuwste generatie Intel® ULV-processors de ideale mobiele metgezel voor hoogwaardig entertainment en eersteklas productiviteit.
Satellite U840: entertainmentplezier
Het kleinere broertje van de Satellite U840W, de 35,6 cm (14,0”) Satellite U840, heeft een aantrekkelijke, ‘ultrazilver’ gekleurde aluminium behuizing met haarlijnafwerking. Deze UltrabookTM wordt geleverd met de nieuwste generatie Intel® ULV CPU’s (sommige modellen hebben tevens ADM RadeonTM HD 7550M GPU’s aan boord voor nog meer entertainmentplezier). Daarnaast ondersteunt de Satellite U840 de SRS Premium Sound 3DTM-audioverbeteringssoftware, die een indrukwekkende surround-sound oplevert met een diepe, rijke bas en kristalheldere hoge tonen. Hoewel de UltrabookTM slechts 19,9 mm ‘dik’ is en maar 1,59 kilo weegt, beschikt de laptop over een krachtige batterij die maakt dat hij maximaal negen uur1 meekan zonder dat hij opnieuw hoeft te worden opgeladen.
In een mum van tijd operationeel
De nieuwe UltrabooksTM van Toshiba, uitgerust met een SSD of een HDD met SSD-ondersteuning, starten razendsnel op en zijn 14 seconden nadat ze aangezet zijn volledig operationeel. Om ervoor te zorgen dat het gebruiksgemak optimaal is, zijn ze voorzien van full-sized backlight-toetsenborden en grote clickpads met gebaarondersteuning.
Volop aansluitmogelijkheden
Het bescheiden formaat van de nieuwe UltrabooksTM wil niet zeggen dat er beknibbeld is op het aantal aansluitmogelijkheden. Zowel de Satellite U840W als de Satellite U840 bieden een ruime keuze aan full-size poorten, waaronder USB 3.0 met Sleep-and-Charge-ondersteuning, HDMI®, Fast Ethernet LAN en een multi-kaartlezer. Verder beschikken ze over draadloos LAN en Bluetooth® 4.0, plus een 1,3 MPixel camera die Full HD-videogesprekken mogelijk maakt.
Beschikbaarheid en prijzen
De Satellite U840W en U840 zijn naar verwachting eind juli leverbaar. De adviesprijs bedraagt €699,- voor de U840 en €1099,- voor de U840W. Prijzen zijn inclusief btw.

Winkelstraten kleuren oranje

KONAMI kondigt line up aan van 2012 E3