in

Geschud aan de appelboom

Opnieuw is Apple het meest waardevolle merk ter wereld, volgens onderzoeksbureau Milward Brown. Het merk is nu een astronomische 183 miljard dollar waard, 19 procent meer dan in 2011.

Niet een geheel verrassende uitkomst natuurlijk, want de zaken gaan goed. Zo was de lancering van de nieuwe iPad een groot succes en heeft Apple maar liefst 62,8 procent van de tabletmarkt in handen. De concurrentie heeft tot dusver weinig in te brengen. Ook wordt er al maanden reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe MacBooks en iMacs die zéér spoedig onthuld moeten gaan worden. Apple lijkt het goed voor elkaar te hebben.
Toch pakken zich steeds meer kleine, maar donkere wolkensamen boven het hoofdkantoor in Cupertino. Apple ziet het marktaandeel van zijn voorheen onaantastbare iPhone de laatste maanden namelijk steeds verder slinken. Grote rivaal Samsung krijgt het voor elkaar door een combinatie van goede toestellen en uitgekiende marketing om elk jaar steeds meer smartphones te verkopen. Volgende week komt de Galaxy SIII uit die al ongekend veel aandacht heeft vergaard voor een telefoon waar het logo van Apple niet op staat. Er zouden op z’n minst al 9 miljoen toestellen in de voorverkoop staan; een indrukwekkend aantal. Volgens de verwachtingen zal Apple zelf – net als vorig jaar – zijn nieuwe iPhone in het najaar van 2012 introduceren. Het wordt misschien wel de belangrijkste iPhone voor Apple sinds de allereerste versie.
Jordi Verdult

“Dead Island™ – Game of the Year Edition”

De Metro: Last Light – Enter The Metro short film