in

Sony introduceert nieuwe camcorder

Sony Professional onthult een nieuwe aanvulling in de XDCAM-familie: de PMW-200. Dit is de enige handheld camcorder in zijn klasse die uitgerust is met drie 1/2-inch Exmor™ CMOS sensoren én volledige HD-opnames kan maken van 4:2:2 50 Mbps. De 1/2-inch sensoren zorgen ervoor dat de camcorder uitzonderlijk goed presteert bij minder goede lichtomstandigheden. De handheld PMW-200 is geschikt voor een breed aantal toepassingen; van broadcasting tot bedrijfsvideos.

Er zijn diverse opnameformaten beschikbaar zoals 50Mbps MXF, 35Mbps/25Mbps MP4 en DVCAM voor een breed aantal toepassingen en workflows. De PMW-200 bouwt voort op de succesvolle PMW-EX1R van Sonys XDCAM-familie met verbeteringen zoals MPEG HD422-opname voor nog betere beeldprestaties.

De camcorder is uitgerust met een14x zoomlens met drie ringen: een voor zoom, een voor focus en een voor iris. Daarnaast beschikt het over een hoge nauwkeurigheid door de indicators van de ringposities op het LCD-scherm. Dit biedt gebruikers comfort en gebruiksgemak. De PMW-200 heeft tevens een cache-opnamefunctie van 15 seconden, een unieke functie bij handheld camcorders. Deze functie maakt gebruik van het interne geheugen om beelden vast te leggen, zelfs voordat de opnameknop is ingedrukt (maximaal 15 seconden). Dit creëert de mogelijkheid om belangrijke momenten op te nemen die anders gemist kunnen worden.

De PMW-200 is ook uitgerust met Slow & Quick motion, die het vastleggen van 1 fps tot 60 fps in de 720p-modus en 1 fps tot 30 fps in de 1080p-modus mogelijk maakt. Hierdoor krijgen gebruikers creatieve flexibiliteit . Tot slot stelt een onmiddellijke afspeelfunctie gebruikers in staat om hun opnames snel en gemakkelijk weer te geven, zonder het gebruik van externe omvormers of de verwerking ervan op NLE systemen. 

De PMW-200 camcorder is beschikbaar vanaf half september. 

Streamcast BT bluetooth module

Transcend introduceert SSD320